Ardahan Posoflular Sevginin her engeli aştığını haykırdı

AHA İSTANBUL - Ardahan Posoflular derneği engelliler haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikte sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlattı


Ardahan Posoflular Sevginin her engeli aştığını haykırdı

3 Aralık engelliler haftası tüm yurtta etkinliklerle gündeme taşınırken İstanbul'da yaşayan Ardahan Posoflularda tüm değerleriyle sevginin her engeli aşacağını  gösterdiler. İstanbul Posoflular derneği sosyal tesislerinde gerçekleşen engelliler hafftası etkinliği şölen havasında gerçekleşirken engelli vatandaşlar ve çocuklar dosyasıya eğlendiler. Etkinliğe Boğaziçi Rehabilitasyon engelliler merkezi sakinleri katılırken Mert Karlı ve ekibinin ezgileriyle sanatcılar Murat Zorba ve yahya Bilican sahne aldı. Sanatcıların şarkılarıyla katılımcılar pistlerden inmeyerek doyasıya halay çektiler. Etkinlikde ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, baston ve değişik hediyeler taktim edildi. Küçük Elif'de tekerlekli sandeyyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Posoflu bayanlarda bu özel güne hazırlık yaparak kendi elleriyle hazırladıkları ikramları misafirlerine sundu.

Etkinlikte konuşma yapan Ardahan Posoflular dernek başkanı Ayın Karadağ "SEVGİ HER ENGELİ AŞAR.......
Sağlıklı her insanın, aynı zamanda bir engelli adayıdır. "Engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin rol oynamaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu ve onların yaşadıkları zorlukları, sıkıntıları, nasıl bir hayat sürdüklerini görmemizi sağlayan anlamlı bir gündür.
Bizler de bugün derneğimizde özel, özel olduğu kadar da güzel insanlarla, çocuklarımızla beraber olduk. Güldük, eğlendik, duygulandık...
Engelliler dernek başkanımız Mehmet beye, Sanatçılarımız Murat Zorba ve Yahya Bilican'a, orkestramıza, palyaçolarımıza, Dernek başkanı ve gazeteci Mihrican Deniz'e ve tüm katılımcılara, özellikler lokmaları hazırlayanlar başta olmak üzere tüm hamın kardeşlerime çok ama çok teşekkür ederim."dedi. Kadın kolları başkanı Gül Yıldız'da konuşmasında "Posof derneği olarak duyarsız kalamazdık. İmkanlarımız ölçüsünde Engelli ve engelli ailelerine gereken desteği ve yardımı yapacağiz.Bugün bizi burada yalnız bırakmayarak gelen bütün misafilerimize minnetrız" dedi.

Engelliler etkinliğinde Esenyurt Posoflular dernek başkanı gazeteci Mihrican Deniz, Boğaziçi rehabilitasyon merkezi engelliler sorumlusu İbrahim Erdoğan ve ismin,i sayamadığımız çok sayıda misafir bu özel günde yerlerini aldılar.