Öncü Gençlik Spor Kudüs koşusunu uluslar arasına taşıyor

AHA İSTANBUL - İlki 2018 nisan ayında yapılan Öncü Gençlik Spor kulübü'nün organize ettiği Kudüs Koşusu uluslararası oluyor.


Öncü Gençlik Spor Kudüs koşusunu uluslar arasına taşıyor

Öncü Gençlik Spor kulübü aylık olağan toplantısını Önder imam hatip okulları genel merkezi'nde gerçekleştirdi. Genel başkan Yavuz Kurt başkanlığında toplanan Öncü Gençlik Spor kulübü yönetimi  gündem toplantısında çok  özel konuları masaya yatırdı. Genel başkan Yavuz Kurt toplantının açılışında yapılan çalışmaları tek tek ele alarak  bilgi aktardı. " Aklınla düşün zekanla oyna" projesinin son durumunu değerlendirdi. Öncü Gençlik Spor kulübü yöneticilerinin Öncü ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Başkan Yavuz Kurt  açılış konuşmasında " Elimizdekinin kıymetini bilmemiz lazım, gayret edelim. Samimiyetle Allah rızası için ne yapmamız gerekiyorsa bu gençliğe hizmeti yapacağız. Her takıma bir kişi daha katarak yolumuza devam edelim. Samimiyet çıpasında ayrılmayanlar kazanacak " diyerek hedef gösterdi. 

İlki gerçekleşen Kudüs koşusu gündeminde de Kudüs koşusunun uluslararası arena'ya açma adına 10 farklı ülkeden sporcuların katılacağını Türkiye'de ise 14 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapılacağını dile getirdi. 2020'de yapılacak ikinci Kudüs koşusunun startının verileceği yerinde Üsküdar Salacak'da start alınacak olmasının özel bir anlam ifade edeceğini, Osmanlı'da Sürre Alaylarının Kudüs'e ilk hareket ettiği nokta olduğunu sözlerine ekledi. Yönetim kurulunun önerisi üzerine Kudüs koşusu öncesi okullarda konuya dair resim yarışması yapılması fikri benimsendi.