Bahçelievler velileri Afette panik değil, bilinçlendirme eğitimi aldı

AHA İSTANBUL - Bahçelievler'de öğrenci velisi annelerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla 'Afette panik değil bilinç' başlığı altında verilen eğitimler devam ediyor.


Bahçelievler velileri  Afette panik değil, bilinçlendirme eğitimi aldı

Vatandaşlarda afet bilincini oluşturmak amacıyla Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği tarafından sürdürülen proje ile öğrenci velisi annelere verilen eğitimler devam ediyor. Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde "Afette panik değil bilinç" başlığı altında, sertifikalı eğiticiler tarafından çocukları Siyavuşpaşa İlkokulunda annelere, “Birey ve Aileler için Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması (YOTA)” eğitimi verildi.

500 öğrenci ve velisinin katıldığı eğitimde geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.8’lik deprem ve artçılarıyla yeniden gündeme gelen deprem anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

BAHADIR, “SON DEPREM BİZLERE TATKİBAT GİBİ OLDU”

Bahçelievler Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Bahadır, eğitimlerin Bahçelievler’deki tüm okullarda gerçekleştirileceğini belirtti. Yaşanılan son depremin tatbikat gibi olduğunun altını çizen Bahadır, “Deprem konusunda bilinçlenmek iki yönlü gerçekleşebilir, birincisi evler için depremsel dönüşüm sağlamak, bir diğeri ise vatandaşlarımızın kendilerini bilinçlendirmektir. Bahçelievler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde başlatmış olduğumuz eğitim programlarımızı Bahçelievler Arama Kurtarma ekipleri gerçekleştiriyor. Bizler anneleri eğitirsek, anneler eşlerine, çocuklarına, komşularına bu eğitimleri anlatarak bilinçlenme zinciri oluşturmuş olacak” dedi.

VELİLERE DEPREM ÇANTASI DAĞITILDI

İstanbul’da da hissedilen geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin ardından çocuklarını almak için okullara akın eden veliler, okulda rastlanacak olası bir depreme karşı bilinçlendirildi.

Bahçelievler’deki tüm okullarda devam edecek olan ‘Afette panik değil bilinç’ eğitimin ardından katılım gerçekleştiren velilere deprem çantası hediye edildi.