Malatyalılar bir olmanın gururunu 9-13 Ekimde Yenikapıda haykıracak

AHA İSTANBUL - Malatyanın tüm değerleri tek yürek olup Yenikapı etkinlik alanında 9-13 Ekim günlerinde düşman çatlatacaklar


Malatyalılar bir olmanın gururunu 9-13 Ekimde Yenikapıda haykıracak

9-13 Ekim tarihleri arasında Yeni kapıda gerçekleşecek Malatya tanıtım günleri gün sayıyor. Madef Malatya dernekler federasyonunun düzenlediği Malatyanın tüm değerlerinin katılacağı Malatya Tanıtım Günlerinin teması Malatyalıların  birlik ve beraberlikte tek yürek olduklarını bir kez daha dünyaya haykırıyor. Makon Malatya Konfederasyonu başta olmak üzere tüm dernek ve federasyonlar bu özel günlerde yerlerini alacak. Esenler kültür merkezinde düzenlenen iştişare toplantısna çok sayıda katılımcı yerlerini alarak objektiflere birlik beraberlik pozları vererek örnek il olduklarını bir kez daha duyurdular. Malatya dernekler federasyon başkanı Yılmaz Durmuş sosyal medyada yayınladığı mesajda "(MADEF) Malatya Dernekler Federasyonun düzenlemiş olduğu 9- 13 Ekim tarihleri arası 3.Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri lansman toplantısını, (MAKON)Malatya Konfederasyonu Başta olmak üzere,İlçe Federasyonları,sivil toplum örgütleri ve Derneklerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Malatyalılar olarak hep birlikte 9-13 Ekim'de Yenikapı Etkinlik Alanında birlikte olacağız." dedi. 

Yapılan istişare toplantısına Makon kurucu başkanı Aziz Damar ve çok sayıda federasyon ve köy dernekleri başkan ve temsilcileri katıldı. 

Malatya günlerine sadece Malatyalıları değil , İstanbul'da yaşayan tüm illere ait vatandaşlarda bu  etkinliğe davet edilirek Malatyalıların misafir perverliklerini beraberce yaşamalarını istendi.