Dr. Fatih Erbakan İstanbul'da Milli Görüşün 2. 40 yıllık şahlanışını ilan etti. 

Yeni partinin kuruluşu için hazırlıklarını sürdüren Dr. Fatih Erbakan İstanbul'da Neden Yeniden Büyük Türkiye? sorusunu cevapladı. Fatih Erbakan; Bizim en büyük dayanağımız milli görüş ve milletimizin kendisidir"dedi.


Dr. Fatih Erbakan İstanbul'da Milli Görüşün 2. 40 yıllık şahlanışını ilan etti. 

Erbakan Vakfı Ramazan ayı münasebetiyle İstanbul'da düzenlediği iftar davetiyle Necmettin Erbakan gönüllülerini bereket sofrasında buluşturdu. Genel Başkan Fatih Erbakan'ın katıldığı iftarda " Yeniden Büyük Türkiye platformu"  başkanlığının gerçekleştirdiği davete  çok sayıda siyaset, akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları katıldı. Genel başkan Dr. fatih Erbakan salona girişinde Yeniden büyük Türkiye platformu başkanı Kadir Ümit Bulut  ile birlikde   misafirleri tek tek selamladı. Yapılan iftar sonrası semaya kalkan ellerde şükür duası edildi. 

 İftar sonrası yapılan toplantıda gelecek masaya yatırılırken Dr. Fatih Erbakan Milli Görüşün 2. 40 şahlanışını ilan etti. Toplantının sunuculuğunu Önder Akyıldız yaparken açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı İstanbul il başkanı katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Eski Adalet bakanı İsmail Müftüoğlu selamlama konuşmasında 8 kişiyle Prof Dr. necmettin Erbakan'la beraber  kurulan bir partinin zamanı geldiğinde en büyük parti olduğunu dile getirirken  "Bir heyecanı gidermek için bir araya geldik. Burada toplanan arkadaşlarla hedefe atılan bir ok gibi inşallah hedefe ulaşacaktır. Genç bir kardeşimin yanında yer almakdan bahtiyarlık diliyorum."dedi. 

Erbakan Vakfı başkanı Dr. Fatih Erbakan konuşmasında bu özel güne damgasını vuranlara tek tek teşekkür etti. Dr. fatih Erbakan " Bu toplantı tarihe mal olacak bir toplantıdır. Kudüsde şehit edilenlere Cenabı Allah en üst makamı nasip etsin ve bu sıkıntıların son bulmasını diliyorum. "dedi. Necmettin Erbakan'ın cihad çağrısını hatırlatarak müslüman olup olmasın tüm insanlığa hizmet etmenin cihad olduğunu hatırlattı. 

Mevcut iktidarı kast ederek " Dış politikalarda ırakda meydana gelen 2 milyon sivilin ölümüne ortak olmuşlar işgale ortak olmuşlardır. Büyük israil projesine gönüllü ve destekcisi olmuşlardır. Yemende, Libyada Mısırda Suriyede iç savaş çıkmasına, kuzey ırakda sözde devlet kurulmasına ortak olmuşlardır. Bu yapı tüm ülkedeki okulları imam hatip yapsa, apartman girişlerini kuran kursu açsa bu vebalden kurtulamazlar. Yanıbaşımızda 5 bin tır silahi veren , para veren Amerikayla samimi olmak istiyoruz demektedirler. D 8 unutmuşlar rafa kaldırmışlardır. Dönem başkanlığını sırası geldiğinde pas geçip sırayı İrana vermişlerdir. Kerkük üzerinden gelen petrolu ısraile akıtmaktadır."dedi.  Israili korumak için Malatya Küreciğe füze sistemi kurdurulduğunu, Mercimeği fasulyeyi dahi ithal edilen bir hale getirildiğini, ekonomiden gelen olumsuzlukları anlattı. Fabrikaların açılmadığını, dev eserlerin istihama yönelik hiç bir açılışın olmadığını, 600 milyar doları devlet eliyle betona ve çimentoya harcandığını , bu parayla binlerde fabrika açılabileceğini dile getirdi. Vatandaşların borcu 70 kat arttığını bir trilyon borçlanıldığını yılda 100 milyar dolar faiz ödendiğini, 16 yılda 180 milyar dolarlık yatırım yapıldığını. Borç faizlerinin 450 milyar dolar faiz ödendiğini söyledi. 

Fatih Erbakan Saadet partisinede vurgu yaparken yanlışlıklarını dile getirirken 40 yıllık dava adamlarını partiden dışarı atıldığını ifade etti. 

Dr. Fatih Erbakan" Milli görüşün gerçek sahipleriyiz.  Siyasi alanda hakkıyla temsil etme hakkı geldi. Artık kutlu kervanın yola çıkma vakti gelmiştir. Bu kutlu kervan Makam mevki kişisel ikbal için değildir. . Bizim en büyük dayanağımız milli görüş ve milletimizin kendisidir. "dedi. Bu yürüyüşü islam alemine ve islama hayırlı kılsın inşallah. tam bir teslimiyetle Allah rızası için çalışılacağını dile getirdi. 

 

Hedefleri sıralarken asıl aktör olan lider Türkiye kurmak, sadece kınama yapan bildiri yapan değil,  bu küstahlık karşısında incirlik üssünü kürecik üssünü kapatan israile akıtılan petrolu kesmektir. 2 milyarlık islam aleminin avrupa birliği bakanlığı değil islam birliği bakanlığı kuran bir Türkiye, 

Kurulacak partininde yol haritasını açıklayan Dr. Fatih Erbakan Temmuz ayında yeni partinin kurulacağını müjdesini verdi.  Yeni partinin yerel seçimlere katılacığını dile getirdi.  Milli görüşü 20 yıl fetret devri sırasında yeniden hayat geçeceğinide sözlerine ekledi.

Eski adalet bakanı İsmail Müftüoğlu katılımcılardan yeni 2. 40 yıl milli görüş yürüyüşüne sahipp çıkılması adına söz aldı. Katılımcılar baş parmaklarını kaldırırak söz verdiklerini haykırdılar. Toplantı sonunda çekilen hatıra fotoğrafları ile bu özel gün ebedileştirildi. 

Bu özel güne katılanlar arasındanDoğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün hükümeti Eğitim Bakanı Arif Koç, Marmara üniversitesi eski rektörü Zafer Gül, İstanbul menediyet üniversitesi Makina mühendisliği bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Köten, ve ismini sayamadığımız çok sayıda misafir hazır bulundular.