Trabzon'lular Trabzon'u ve Trabzon'luluğu kaybetmemek için kolları sıvadı

AHA İSTANBUL - Kurulma çalışmaları tüm hızıyla devam eden Trabzon dernekler konfederasyonu ve planlama toplantısı 1. si İstanbul'da gerçekleştirildi.


Trabzon'lular Trabzon'u ve Trabzon'luluğu  kaybetmemek için kolları sıvadı

Trabzon sivil toplum istişare toplantısı adı altında toplanan Trabzon'lular geleceğe dair hedef büyüttü. Trabzon dernekler konfederasyonu Başkan Hüseyin Ayaz açılış konuşmasında güne özel Anneler gününü kutlarken 27 yıl emek verdiği stk'lara trabzonluların dertlerini tesbit etmek proje üretmek için çok büyük çalışma fırsatı yakaladığını dile getirdi. Şimdiye kadar hiçbir lobi çalışması yapmadığınıda ifade etti. Kendilerinden çok şey bekleyen Trabzon camiasına neler yapabileceklerini istişare etmek adına toplandıklarını sözlerine eklerken 2. etapdada Trabzon'da bu çalışmalara yerine 2. toplantıyı yapacaklarını dile getirdi. Başkan Hüseyin Ayaz " Biz bu çalışmaları çok iyi yapamadık. Trabzon sporumuzun kazanmış olduğu kupası kirli ellerde durmazdı. Aksaklıları giderecek olan bizleriz. Çok özel ve güzel projeler gerçekleştirmeliyiz.  Bu projeleri hayata geçirelim. "dedi.  Derneklerin federasyonlara üye olmalarını isterken mevcut federasyonlarla birlikde çok güçlü konnfederasyonu kuralım. Güçlü Trabzon sivil toplum kuruluşu akademisini oluşturalım" diyerek sözlerini tamamladı. 

Fatih belediye başkanı Hasan Suver  selamlama konuşmasında anneler gününü kutlayarak konuşmasına başladı.  Başkan Hasan Suver" Biz çok büyük  özgüvene sahibiz". diyerek Trabzon'luluğun özgüvenirliliğini, Trabzonlu olmanın çok ayrılacalıklı olduğunu, İstanbul ve Trabzonuda Fatih Sultan Mehmet feth ettiğini verdiği örneklerlede Trabzon'la İstanbul'un ortak değerlerini tek tek dile getirdi. Birlik beraberliğin sağlanması için bir çok şeyden vaz geçmek lazım, herşeyden öncesi gelecek nesile aktarmamız lazım. " diyerek geleceğe dair birlik beraberlik çağrısı yaptı.

İstişare toplantısında divan başkanlığını Prof dr. Necmi Kurt yaprken Divan heyetinde İbrahim can, Hüseyin Ayaz, İsmail Keskin, Melek Aksoy  yer aldı. Divan başkanı Prof Dr. Necmi Kurt açılış konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının yapısını dile getirdi. Gelişmiş toplumlarda sivil toplum örgütleri çok önemli olduğunu Örf adet ve geleneklerin yaşandığını acı ve tatlı günlerin paylaştığını ifade etti.  Trabzonluların egolarının çok yüksek olduğunu, üst seviyeye çıkarsa hastalık olur, Buda bizde var. "dedi. 

Divan üyesi İbrahim can ise "Biz Trabzonlular gittiğimiz hiç bir yeri sömürmedik. Biz gittiğimiz her yerde ekmeğini yaptık inşaatını ve pastasını yaptık her gittiğimiz yere katkı yaptık." dedi. Konuşmasının devamında yunanlıların horona sahip çıktığını neden Trabzon'luların sahip çıkmadığını, kendi geleneksel oyunlarına sahip çıkılmadığını dile getiriken Trabzon'un her değeriyle kaybedilmemesini temenni etti. 

Divan üyesi İsmail Keskin'de sözlerini dile getirirken ayaklarını sağlam basılması gerektiğini, her gerçeği çok iyi planlanması gerektiğini ifade etti. 

Toplantıya gelen herkese günün anısına yönetim kurulu Ali Cihan Akgül tarafından fular hediye edildi.   Bu özel güne Dış Politika derneği başkanı Ak parti milletvekil adayı Kemal Kaya, yönetim kurulu üyeleri İsmail Alataş, Kamil Kurt, Eski Trabzon dernekler federasyonu gençlik kolu başkanı Korkut Yılmaz, İstanbul Bakkalar odası başkanı ve divan üyesi İsmail Keskin, Arsin dernekler federasyonu, başkanı, Güngören Ak parti Akıncılar mahalle başkanı Adem Karaahmet, Uğurlu dernek başkanı Yaşar İlhan Güngören inşaatcılar dernek başkanı Fikret Turan, Cumapazarı dernek başkanı yaşar çakır, eski Çataldere dernek başkanı Ali Rıza Çakır, Karaca derneği başkanı Ali Karaca,  Tavşanlı köyü dernek başkanı Ahmet Başak Muharip gaziler derneği yönetimi olarak ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcı yer aldı. 

Program sonunda çekilen hatıra fotoğrafları ile bu özel gün ebedileştirildi.