Esma Dincer sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü

AHA İSTANBUL- 89 yaşında bir asırlık ömrü geride bırakan Esma Dincer hayata veda etti.


Esma Dincer sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü

Aslen Diyarbakırlı olan Esma Dincer 89 yaşında bir asırlık ömrü Geride bırakıp sevenlerine veda etti. Tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 4 çocuk annesi olan Esma Dincer öncesinden 2 evladının acısını görerek Ebediyete uğurlamış,  evlat acısını yaşayan birisiydi. İnönü caddesi üzerindeki evinin önüne getirilen Esma Dincer'in naaşı, burada helallik alındıktan sonra göz yaşları ve dualarla namazın kılınacağı merkez camisine uğurlandı.

Çok sayıda torun sahibi olan Esma Dincer için Güngören Merkez Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınan Cenaze namazında dualarla ebedi yolculuğuna uğurlandı. 50 yıllık Dostu, arkadaşım dediği Yüksel kurul Cami bahçesinde musalla taşında yatan arkadaşının tabutuna sarılırken gözyaşları sel oldu.  Cami avlusunda rahmetlinin torunları İlkay ile rahmetlinin ismini taşıyan Esmagül babaannelerinin tabutu başında hiç ayrılmazlarken rahmetlinin çocukları Mahmut ve Çetin taziyeleri tek tek kabul etti. Gelini Emine Dincer ve yakın akrabaları dua ve göz yaşları ile aile büyüklerine veda ettiler.   İBB Mezarlıklar Müdürlüğü imamı tarafından kıldırılan Cenaze namazında haklar helal edilirken semaya açılan ellerde edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası Esma Dincer'in naaşı omuzlarda dualarla ebedi istirahatgahı olan kayabaşı mezarlığında bulunan oğlunun mezarına defin edildi. Cenaze namazı sonrası taziyeler rahmetlinin evinde alındı. 

Cenaze namazı saflarında Chp eski il başkan yardımcısı Şükrü Metin, Chp ilçe başkanı Temel Akkoç, eski ilçe başkanı Hüseyin Konuk, Chp gençlik kolu genel merkezden Mesut Metin,  meclis üyeleri İbrahim Akdeniz, Musa Keleş, eski meclis üyelerinden Dursun Fırat, Cafer Sağır, Güven mahalle muhtarı Aliş Çolak, eski chp kadın kolları başkanı Ayten Birgelir, 30 yıllık esnaf komşusu Erdal Yalçınkaya,10 yıllık kapı komşusu Hamdi Mahmuzlu, Av. Kemal Özer, Eski Tukoder başkanı Nedim Akgün, Tükoder yönetim kurulundan Hayrettin Gökay,Servet Biber, Haznedar cami vakfı başkan vekili Kenan Virdil, iş adamı kemal Bulut, Avcılar atıcılar derneğinden Nevcat Canbaz ve ismini sayamadığımız çok sayıda aile dostlarıda rahmetlinin son yolculuğunda saflarda yerlerini aldılar. 

AKBABA HABER AJANSI olarak kapı komşuluğumuzu yaptığımız ve bizleri daima ziyaret eden aile büyüğümüz olarak gördüğümüz  Merhume Esma Dincer'e Allahdan Rahmet ve geride kalan ailesinede sabırlar niyaz ediyoruz.