Doğanyol dernekleri futbol turnuvası başlama vuruşuyla başladı

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşayan Malatyalılar futbol turnuvası ile Birlik beraberlikte yarışıyor.


Doğanyol dernekleri futbol turnuvası başlama vuruşuyla başladı

Doğanyol dernekler Birliği'nin organize ettiği dernekler arası futbol turnuvası top  vuruşuyla resmen başladı. Bir süre önce İstanbul'da bulunan Malatya ilçe dernekleri  kendi aralarında düzenledikleri futbol turnuvalarıyla  kıyasıya birbirleriyle yarışıyorlar. Malatya ilçeleri kendi içlerindeki Köy dernekleri kurdukları takımlarla düzenlenen turnuvalar da ter dökerken şampiyonlar daha sonra ilçeler arası müsabakalarda ilçeler arası şampiyon belirlenecek. Bu yıl Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Başkanlığı Mastöb  tarafından organize edilerek yeşil sahada dernekler ter dökmeye başladı. ilk top vuruşunu orta sahada Mastöb genle başkanı Adil Gevrek, Madef başkanı Yılmaz Durmuş, Doğanyol dernekler birliği başkanı Uygun Öztürk  ve çok sayıda dernek başkanları katılırken yeni kurulan Malatya Konfedersyon başkanı Aziz Damar'da bu özel törende yerini alarak beraber yaptılar. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı. Doğanyol dernekler Birliği Başkanı Uygun Öztürk turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada " Mastöb başkanlığında gerçekleşen turnuvaya Doğanyol dernekleri de spor kulüplerini kurarak geçmişte olduğu gibi bu turnuvada yerimizi aldık 10 takımla katıldığımız turnuvada ilçeler arası şampiyonların yarışacağı finale iddialıyız. "dedi. 

Doğanyol 10 Köy Derneği ile kurdukları takımlarla bu müsabakalarda yerlerini alıyor. Sultangazi'de bulunan Hamza Yerlikaya Spor tesislerinde düzenlenen müsabakalara bahramlı Ulutaş gümüş suyu Akkent gevheruşağı Doğanyol Gökçe Yeşilköy konurtay Mezra takımlarıyla katıldı. 5 hafta sürecek müsabakalarda şampiyon daha sonra belirlenecek ilçeler arası turnuva kadar yarışacak. İlçeler arasında yapılacak müsabakadan sonrada şampiyon Malatya'da Yeni Malatyaspor ile karşılaşma yaparak tarih yazacak.

Organizasyonda Doğanyol dernekleri gelen misafirleri ağırlamak için kıyasıya yarışırken bahçeye kurulan Malatya yöresel ikramların verildiği kahvaltı ilede ayrı bir keyf yaşandı.