Bahçelievler Belediyesi ve Kent Kadın Konseyi, 8 Mart Kadınlar Gününü Kutladı

Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler Kent Kadın Konseyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Bahçelievlerli kadınlarla birlikte kutladı.


Bahçelievler Belediyesi ve Kent Kadın Konseyi, 8 Mart Kadınlar Gününü Kutladı

Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler Kent Kadın Konseyi işbirliği ile, 8 Mart Dünya kadınlar Günü Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topcu kültür Merkezi'nde ki etkinlikte çoşkuyla kutlandı. Program Mustafa Kemal Atatürk, Vatan savunmasında şehit düşen asker ve polisler ile şiddetle hayatlarını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşıyla başladı. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, Kent Kadın Konseyi Başkanı Fatma Çınar, AK Parti İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkcı'nın yaptığı konuşmaların ortak noktası Kadının fedakarlığı önemi vurgulanırken kadına yapılan şiddet kınandı. Konuşmaların ardından seyircilere tiyatro gösterileri sunuldu. Büyük bir beğeniyle izlenen gösterilerin ardından Başkan Osman Develi'nin yaptığı çekilişle şanslı katılımcılara hediyeleri dağıtıldı. Etkinliğe; Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, Kent Kadın Konseyi Başkanı Fatma Çınar, AK Parti İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkcı, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve yüzlerce kadın katıldı.

Çınar, "kadınlara birlik olmalıdır"

Etkinlikte kürsüye çıkan Bahçelievler Kent Kadın Konseyi Başkanı Fatma Çınar, kadınlara birlik olma çağrısı yaparak "Biz Kent Konseyi olarak bize gelen tüm kadınların dertlerini dinliyoruz. Kadınların aileye gösterdiği sevgiyi ve saygıyı erkekler gösterse yuvalar yıkılmaz. Erkekler, çocuklarına ve eşlerine sahip çıktığı sürece kadına şiddetin önüne geçilebilir. Tüm kadınların, 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Türkoğlu, "Kadına Yapılan Baskıyı ve Şiddeti Kınamalayız"

AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, Tüm kadınların 8 Mart'ını kutlayarak başladığı sözlerine, "Biz erkekler, kadına yapılan baskıyı ve şiddeti kınadığımız sürece baskılar ve zulümler sona erecektir. Kadına baskıyı kınadığımız gibi tüm canlılara yapılan şiddeti kınamalayız. Kadın zarafetin ve yaşamın sembolüdür. Eşi olmayan bir siyasettci, siyaset yapamaz"  cümlelerini ekledi. 

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıktıkcı, Kent Kadın Konseyi'nin çalışmalarına taktirlerini sunduktan sonra devam ettiği konuşmasında, "Kadına şiddet noktasında erkeklerin eğitilmesi şart. Biz eğitimlerimizi arttırmak için Halk Eğitim Müdürlüğümüzle kurslar açıyoruz. Bu kurslara Erkeklerden çok kadınlar katılıyor. Kız çocuklarını diri diri gömen bir medeniyetten kadınları kurtararak ayakları altına cenneti seren bir inanca sahibiz" sözleri ile sonlandırdı.

Başkan Develi, " Kadının, Anadoluda müthiş bir yaptırım gücü var"

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, toplumda kadının değerine dikkat çekerek "Kadınların derdini en iyi kadınlar anlar diyerek, Kent Kadın Konseyinin calışmalarını destekliyoruz. Kadınla -  Erkek bu dünyayı şekillendiriyor. çalışmayan kadın evini güzelleştirmek için sabahtan akşama uğraşırken, çalışan kadın sabah işe gidip çalıştığı gibi akşam, erkek evde ayaklarını uzatıp gazete okurken yine evinin işlerini tek başına yapar. Kadın çalışkandır ve fedakardır. Kadının, Anadoluda müthiş bir yaptırım gücü vardır. Zekasıyla  ailelerini yönetirler. bizce yılın 365 günün, 365'ininde anneler günü kadınlar günü gibi görülmelidir" dedi.