Malatya'nın değerleri, Türkülerin nağmeleri ile buluştular

AHA İSTANBUL- Mastöb Avrupa şube başkanlığı bir ilke daha imza atarak gönülleri bir araya getirdi.


Malatya'nın değerleri, Türkülerin nağmeleri ile buluştular

Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Avrupa şube Başkanlığı MASTÖB'ün gerçekleştirdiği sılahi rahim programı ile Malatya'lılar Esenler'de birlik beraberlikde yine kıskandırdı. Ahmet Turan Öztúrk ve Ömer Çelik saz üstadları bu gecede kalplerin bam teline dokunarak gurbet sıla hasretini giderdiler. Bu özel gecede ev sahipliğini şube başkanı Aziz Damar yaparken geceye istanbul'da yaşayan dernek başkanları ve bürokratlar, gaziler katıldı. 

Esenlerde bulunan sivil toplum merkezi sosyal tesislerinde gerçekleşen sılahi rahim gecesinde sanatcıların sazlarının tellerinde dökülen melodilere katılımcılar gönüllerinden gelen türküleri söyleyerek çok özel bir geceye imza attılar. Mastöb başkanı yeni Malatya spor kulüb başkanı Adil Gevrek geceye katılarak selamlama konuşmasında geceyi düzenleyen şube başkanlığına teşekkür ederken hafta sonu oynanacak Malatyaspor Fenerbahçe derbisine davet etti. Programı düzenleyen Mastöb şube başkanı Aziz Damar'da ilk defa düzenledikleri bu özel geceye katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Aziz Damar yapılacak kan bağış kampanyasına her dernek başkanından 44 kişinin getirilerek kendilerine ait olan rekoru egale etmelerini istedi. 27-28 Nisan'da düzenlenecek dernek başkanları ile Malatya gezisi hakkındada bilgi verdi.  07.07.2018 tarihinde düzenlenecek Kayısı festivali organizasyonuna katılımın şimdiden planlamasını Malatya'lılara yakışır bir katılımın gerçekleşmesini diledi. 

Sıla gecesinde misafirlere yöresel ikramda bulunuldu. Merter sanayici iş adamları derneği Yusuf Gecü'de geceye katılanr arasında yer alarak Nisan ayında İTO'da yapılacak seçimlerde aday olduğunu Malatya'lıların desteklerini istedi. Geceye Şube başkanlık üyeleri dernek başkanları tam kadro katılırken Pürdef başkanı Cihan Akköse, Rıka  dernek başkanı Hasan Arıkboğa, Doğanyol dernekler Birliği Başkanı uygun Öztürk, MASTÖB Genel Başkan yardımcısı Yusuf Canbay, MASTÖB kadın kolları başkanı Canan Altuntaş, eski meclis üyesi Burhan Kocaman ve ismini çok sayıda katılımcı özel gecede yerlerini aldılar.