Malatya Eşref Bitlis futbol turnuvası başladı

Malatya Darende Çevre Köyleri Derneği tarafından organize edilen İstanbul'da gerçekleşen Eşref Bitlis futbol turnuvasının dokuzuncusu ilk top vuruşuyla başladı.


Malatya Eşref Bitlis futbol turnuvası başladı

İstanbul Bağcılar stadında Geleneksel olarak 9. düzenlenen midider Malatya Darende ve çevre köyleri Derneği'nin organize ettiği Eşref Bitlis turnuvası görkemli bir açılışla başladı. Hekimhan Akçadağ Darende ve Kuluncak ilçelerine ait köylerinin Spor Kulübü takımlarının katıldığı turnuvada 30 takım kıyasıya top koşturarak şampiyonluk İçin ter dökecek. 90 maçtan oluşacak maratonda final maç 10 Mayısta oynanacak. Geçen seneki turnuvada 24 takım yarışırken bu seneki turnuvada 30 takımın olması turnuvaya olan ilginin arttığını turnuva komite Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir dile getirdi. Turnuvada Evkur Malatya spor kulüp başkanı Adil Gevrek'in yaş günü olması müğnasebetiyle Malatya'lılar hep bir ağızdan slogan atarak başkanın yaş gününü kutladılar. Yapılan turnuva organizasyonunun sunuculuğunu Tv parogram yapımcısı ve sunucusu Ali Biricik yaptı.   Turnuva açılışı dualarla yapılırken  selamlama  konuşmasında Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş "İstanbu'da gençliğin birlik ve beraberliğini bu tarz etkinliklerle sağlıyoruz. Gençlerimize yakışır barışın ve dostluğun kaynaştığı bir turnuva olmasını diliyorum. Finaldede inşallah yanınızda olacağız"dedi. Mastöb başkan yardımcısı Nazife Özdemir'de selamlama konuşmasında Dostluğun ve kardeşliğin olduğu bir turnuva olmasını diledi. Organizasyonun başkanı Mehmet Ayhan ise turnuva hakkında bilgi verirken centilmenliğin elden bırakılmamasını istedi. 

Turnuvaya katılan takımlar açılış seronumisinde yer alırken açılan bayraklardada vatan için şehit olan unutulmayarak bir kez daha yad edildiler.  İlk gün turnuvada Ayhanlar-Kızılmağara ile Akbabaköyü-Gelencek takımları karşılaşmasında Ayhanlar Kızılmağarayı 4-0 mağlup ederken Gelencek, Akbaba sporu 4-1 yenerek üst gruba yükseldiler. Karşılaşmayı TFF hakemlerinden Burcu Ataş, Mehmet Ali Karakuş, Oğuz Tuncer yönetti.

Geçen yılın şampiyonu Ayhanlarsporun kupasını Mastöb başkan yardımcısı Nazife Özdemir ve Yusuf Usul verdiler.  Meşhur Ramazan Çan ve arkadaşları ise davulun melodisi ise halay çekerek bu özel turnuvayı çoşkuya dönüştürdüler.