İstanbul'da DEAŞ operasyonu

İstanbul polisi tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 5 kişi göz altına alındı.


İstanbul'da DEAŞ operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik dün operasyonda yapıldı. 3 ayrı ilçede 4 ayrı adreste gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi göz altına alınırken yabancı oldukları belirlenen 5 kişi ise  yakalandı.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce tarafından opersyona ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle: “Örgüt adına faaliyet gösteren, geçmiş dönemlerde çatışma bölgelerinde bulunan ve bu bölgedeki şahıslarla irtibatlı olan haklarında ülkemizde eylem yapma potansiyeli olduğu yönünde istihbari bilgi bulunan şahıslara yönelik 30.12.2017 günü 3 ilçede 4 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 5 şahıs gözaltına alınmış, yabancı terör savaşçısı olduğu değerlendirilen (15) şahıs yakalanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

 
Öte yandan  İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı emniyet tedbirleri kapsamında, vatandaşların dilek ve şikâyetlerinin ilgili mercilere iletilebilmesi ve olaylara anında müdahale edilebilmesi amacıyla müracaat edebilecekleri telefon numaraları yayımladı. Vatandaşların arayabileceği hat ve telefon numarası şunlar:

   - Polis İmdat Acil Çağrı Hattı              : 155

   - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Santral : (0212) 636 10 00

                                             Not: Foto İstanbul Emniyet Müdürlüğü sitesinden alındı.