Bağcılar Kudüs İçin Tek Yumruk Oldu

İsrail'in Kudüs'te Müslümanlara yaptığı zulümler ve son olarak Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesi Bağcılar’da tepkilerle protesto edildi.


Bağcılar Kudüs İçin Tek Yumruk Oldu

Bağcılarlılar, İsrail'in Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu kararı tanıması üzerine Türkiye'de olduğu gibi Bağcılar’da da ''Kudüs Sahipsiz Değildir'' diyerek meydanlar Vatandaşlarca dolduruldu. Cuma namazında Bağcılar Merkez Camii'nde buluşan Bağcılarlılar Cuma namazının ardından ''Kudüs Müslümanlarındır'' sloganlarıyla Bağcılar Meydanı toplanarak İsrail'e lanetler okundu. Bağcılarda, tüm siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Bağcılarlılar ile birlikte İsrail aleyhine sloganlar atılarak siyasi parti temsilcilerinin konuşmaları dinlendi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ABD Başkanı Trump’ın açıklamasının insanların vicdanında yara açtığını belirterek, “Alınan karar Filistin ile İsrail toplumları arasını açacaktır. Kudüs kararıyla tüm Müslümanlarda Selahattin Eyüp ruhu uyanacaktır. Kudüs Davasının sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Hamas Türkiye Temsilcisi Cihat Yağmur, ABD’nin aldığı kararın İslam dünyasında kötü karşılandığını ifade ederek, “ ABD’nin bu kararı İsrail’in meşruiyetini  kabul etmesi anlamına gelir. Kudüs bizim kutsalımız, şerefimizdir. Sizin Filistinde bulunan kardeşlerinizalınan bu kararı, Filistin sokaklarında adım adım protesto ediyorlar. Osmanlı’nın mirası Türkiye yine yapacağını yaparak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siyasi partiler, STK’lar ve her mezhepten Müslümanlar davamıza destek oldu. Kudüs davasına destek çıkan sizlere Hamas Lideri İsmail Haniye adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Bağcılar MHP İlçe Teşkilatı Başkan Vekili  Erçiş Kaya, Bağcılarlılara seslenerek, Müslümanlığın ilk kıblesi olan Kudüs’e tüm Türkler sahip çıkacağını ifadelerini kullanırken, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, ABD Başkanı Trump’ın kararını yok saydığını belirterek, “Mesele Kudüs olduğunda, mesele Mescidi Aksa olduğunda, mesele Ümmeti Muhammet olduğu sürece, Türk milleti kimseyi yalnız bırakmaz. Mesele ortak bir dava olduğunda Bağcılar’da tüm siyasi parti, STK ve vatandaşların bir ve diri olduğunu bu gün görüyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Kudüs işgal edilmekte ve İsrail’e peşkeş çekilmektedir, ama Küdüs gönlümüzde hep özgür kalacaktır. Sesimiz gür çıkmalı ki Bağcılar’dan çıkan bu nidalar Mescid-i Aksa duvarlarında yankılanmalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” diyerek Kudüs hassasiyetini dile getirdi. Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, tekbirler ve salavatlarla çıktığı kürsüden Bağcılarlılara seslenerek, “Kudüs İsrail’in değil Filistin’in başkentidir. Anadolu bin yıldır Müslümanlığın kilit taşıdır. Müslümanlar bir olduğu sürece Haçlılar Türkiyeyi ve Filistin’i yıkamayacaktır” dedi.