Aziz Yalçınkaya Evkur Malatyaspor'un 2. Başkanı oldu.

AHA İSTANBUL- Evkur Yeni Malatyaspor yeni yapılanmada 2. başkanlık bayrağı Aziz Yalçınkaya'ya teslim edildi.


Aziz Yalçınkaya Evkur Malatyaspor'un 2. Başkanı oldu.

Süper Lig'de Malatya'yı temsil eden Evkur Yeni Malatyaspor yeni yönetimi ile gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Adil Gevrek başkanlığında yönetimde 2. başkanlık görevi tekrar Aziz Yalçınkaya'ya verildi. Malatyaspor'a hayranlığıyla uzun yıllar dışarıdan destek veren ana arterlere Malatyaspor bayrağı asarak İstanbul'un sokaklarını caddelerini süsleyen, yaptıkları toplantılarla etkinliklerle ve düzenledikleri gecelerle Malatyaspor'a hizmet eden Aziz Yalçınkaya, Adil Gevrek'in PTT 1. Lig'de başkanlık görevini devralması ile yönetimde reklam ve pazarlamadan sorumlu asbaşkan olarak görev yaptı. Daha sonra PTT 1. Lig'de asbaşkan görevinden 2. başkanlığa getirildi. Kısa bir süre sonra Aykut Küçük'ün ikinci başkanlık görevine getirmesiyle yeniden Asbaşkanlık görevinde bulundu. Süper Lig'de asbaşkanlık bayrağını taşırken Aykut Küçük'ün ayrılmasıyla yeni oluşturan yönetimde tek 2. başkan olarak bayrağı devraldı. 

Aziz Yalçınkaya kimdir?

1956 Malatya Pütürge doğumlu olup aslen Kaleli'dir. Eğitimini Malatya'da tamamladıktan sonra 1969 yılında İstanbul'a gelerek tekstilde işçilikle başlayan iş hayatı daha sonra kurduğu Damla Triko ve Devsa Collection aile şirketlerle tekstilde söz sahibi markalar arasında yerini aldılar. Merter'de VBS Tekstil ile de ortaklıkları devam etmekte. 

Spora ve sporcuya düşkün olan Başkan Aziz Yalçınkaya 1974'lerde Esenler Demirspor'un kurucu başkanlığını yaparken Esenler Pütürgespor kuruluşunda da imzası olan bir isim. Malatyaspor aşığı olan Yalçınkaya hiç yönetimde bulunmazken, görev yapmazken de desteklerini hiç esirgemedi. Malatyaspor aşkını her yerde ve her ortamda dile getirdi. Başkan Aziz Yalçınkaya Kale aluçlu Derneği'nde de Spor Kulübü Başkanlığı görevinde de bulundu. Aziz Yalçınkaya evli 2 çocuk babası.