Zeytinburnu'nun Aşığı İsmail Azeri (Cengiz) Son Yolculuğuna Uğurlandı

15 yaşında bağlama çalmaya ve şiir yazmaya başlayan, ömrünü sazına ve sözüne adayan,62 yıllık Zeytinburnulu, Ünlü Âşık, İsmail AZERİ (CENGİZ)’i, (89) Sevenleri ve ozan arkadaşları son yolculuğa uğurladı


Zeytinburnu'nun Aşığı İsmail Azeri (Cengiz) Son Yolculuğuna Uğurlandı

1928 doğumlu,15 yaşından itibaren ömrünü sazına ve sözüne adayan,4 çocuk ve 9 torun sahibi, güler yüzlü, kalbi sevgi dolu, âşıklık için bir çınar, Zeytinburnu Çevre – Kültür ve Turizm Derneği ( ZEYÇED ) Genel Sekreteri Sefer CENGİZ’in amcası, 89 yaşında,62 yıldır yaşadığı İstanbul -Zeytinburnu’nda hayata veda eden, Âşık İsmail AZERİ (CENGİZ)  Sevenleri ve ozan arkadaşları tarafından son yolculuğa uğurladı.

Kemal SUNAL’ın “ Şark Bülbülü ” filminde seslendirmesiyle, dillere destan ” CAN HATİCE ” türküsünün de söz yazarı olan, Iğdırlı âşık ünlü İsmail AZERİ (CENGİZ) Unesco Kültür Değerleri kitabında yer almış.  Avrat Gitti Almanya’ya, Adam Olmaz, Türkan Şoray Bizim Evde ve Bir Destanım var Şehir Kızına gibi birçok ünlü türkünün de söz yazarı.

 İstanbul, Zeytinburnu, İmam-ı Caferi Sadık Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Zeytinburnu Belediyesi 5 Dönem CHP Meclis Üyesi Hacı Mehmet TAHAN, Aydın Ocakları Genel Sekreteri Mimar Süleyman ULUOCAK, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin YAZAR, NTK İnşaat Gayrimenkul Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı ve Diksiyon Eğitmeni Nihat TANRIKULU, Eğitimci Taner KIRHAN, Bahşalı CENGİZ ve Ali Erdem ARPAÇAY, Zeytinburnu Nuripaşa Muhtarı Yılmaz KAYA ve babası Mehmet KAYA, Zeytinburnu Çevre – Kültür ve Turizm Derneği ( ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ, ZEYÇED Genel Sekreteri Sefer CENGİZ, ZEYÇED Denetleme Kurulu Başkanı, gazeteci Mehmet ALPAY, Türk Telekom Marmara Bölge Baş Bayi Ynt. Krl. Bşk. Salih Zeki DURMUŞOĞLU ve eşi, Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman DURMUŞOĞLU, Avrupa Tüketicileri Koruma Derneği Genel Başkanı İrfan ŞAFAK, Nuripaşa Muhtarı Yılmaz KAYA ve babası Mehmet KAYA, Tepebağ Dutluk Camii Dernek Başkanı Ayhan ÖZDEMİR, Gazeteci Hüseyin ÇETİNER ve Osman KUMANDAN, Belma Nuran AKYÜZ, Seyfi TAŞKIN, Doğan ve Volkan KİRMAN kardeşler, aile bireyleri, yeğenleri Bahşalı CENGİZ ve Sefer CENGİZ ile birçok yakını ve sevenleri katıldı.

OZAN ARKADAŞLARI YANINDAYDILAR

Âşık İsmail AZERİ’nin ozan arkadaşları onu yalnız bırakmadılar. Âşık Maksut Faryadi KOCA ( Kars ) – Âşık Öksüz OZAN ( Konya ) - Âşık Mustafa KURBANOĞLU( Kars ) – Âşık Bekir AKBULUT ( Sivas ) – Âşık Dursun DOĞAN ( Kars ) – Aşık Orhan ÜSTÜNDAĞ ( Ardahan ) Aşık ozan Mizani Taner KARATAŞ, Zeytinburnu’ndan Aşık Mürsel SİNAN ve Ahmet POYRAZOĞLU cenaze törenine iştirak ettiler.

Merhum Ozan Âşık İsmail AZERİ (CENGİZ),Sevenleri tarafından Üsküdar, Karaca Ahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.