Müsteşar Yusuf Tekin İmam Hatipli Gençlikle Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf TEKİN “Türkiye’nin Sosyal Dönüşümünde İmam Hatiplerin Rolü “ konulu sunumuyla İmam Hatipli gençlik ile buluştu.


Müsteşar Yusuf Tekin İmam Hatipli Gençlikle Buluştu

ÖNDER Küçükçekmece İmam Hatipliler Derneği ( KİGEDER ) tarafından düzenlenen “ İmam Hatipli Gençlik İle Hikmet Söyleşileri “ programında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf TEKİN “ Türkiye’nin Sosyal Dönüşümünde İmam Hatiplerin Rolü “ konulu sunumuyla Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde İmam Hatipli gençlerle bir araya geldi. Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürü Ali Rıza ALTUNEL, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim MÜFTÜOĞLU, Siyasi Parti temsilcileri ve birçok STK temsilcisinin katılım sağladığı programa ilginin oldukça fazla olduğu görüldü.

İstiklal marşı ve okunan kur’an-ı kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan OLGUN; Derneğin yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili programda hazır bulunanları bilgilendirdi.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ ‘ın yapmış olduğu selamlama konuşmasının ardından sunumunu yapmak üzere sahneye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf TEKİN öğrencilere geçmiş – gelecek kıyası üzerinden öğütler de bulundu. Kendisinin de bir İmam Hatip mezunu ve mensubu olduğunu ifade eden Yusuf TEKİN, İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerin ülkenin değişim ve dönüşümünde çok önemli sorumluluklar üstlendiğini ve üstlenmeye devam edeceğini söyledi. Öğrencilere geçmişten günümüze İmam Hatiplerin yaşadığı süreçlerle ilgili bilgilendirmede bulunan Doç.Dr. Yusuf TEKİN; İmam Hatip okullarının bugüne gelmesinde emeği olan her ismin ayrı ayrı bilinmesi gerektiğini ifade etti. 28 Şubat post modern darbesiyle birlikte İmam Hatip okullarının yaşadığı sancılı süreçlere değinen TEKİN; 28 Şubat’ta İmam Hatipleri kapattıranların 15 Temmuz’u planlayanlar olduğunu söyledi. Milletin okullarının kapatılmasına sebep olanlar ve bu okulları farklı bir mecraya çekmek isteyenlerin bugün isimlerinin bile hatırlanmadığını belirten Yusuf TEKİN, geçmişte yaşanan acıların bir daha tekerrür etmemesi için çok çalışmaları gerektiğini, derslerinde başarılı olmalarını, İmam Hatip öğrencisine yakışır hal ve davranışlar içerisinde bulunmalarının önemini öğrencilere anlattı. Öğrencilere Kuran okumalarını ve okuduklarını anlayarak içselleştirmelerini öğütleyen Yusuf TEKİN, Kur’an-ın içinde bulunmuş olduğumuz bilişim çağında teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere birçok bağımlılığın tesirini ve etkisini azalttığını ifade etti. Gelecekten ümit var olduğunu söyleyen Yusuf TEKİN, konuşmasını öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak sonlandırdı.

ÖNDER Küçükçekmece İmam Hatipliler Derneği (KİGEDER) tarafından tertip edilen program Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA’nın Doç. Dr. Yusuf TEKİN’e hediye takdimi ile sona erdi.