Ata PAŞABEYOĞLU Erdemli girişimcilere altın öğütler verdi

17 yaşında kısıtlı imkanlarla geldiği İstanbul'da şimdi başarılı bir iş adamı olan Ata PAŞABEYOĞLU gelecek nesile hedefi işaret etti


 Ata PAŞABEYOĞLU Erdemli girişimcilere altın öğütler verdi

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'nin haftalık gerçekleştirdiği "Gençlerle Baş Başa" sohbetlerinin bu haftaki konuğu Paşabeyoğlu Şirketler Grubu başkanı Ata PAŞABEYOĞLU'ydu.

     Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Remzi İLHAN'ın yoğun çabalarıyla gerçekleşen bu    buluşmalardan bu haftaki buluşmanın katılımcısı ve konusu öğrencilerden büyük ilgi gördü. Konusu "GİRİŞİMCİLİK"olan ve geleceğin girişimcilerine yol gösterecek bu buluşma birçok öğrenciye ilham kaynağı oldu.

     Konuşmaktan çok öğrencilerin ilgi ve merakları doğrultusunda sorularını cevaplayan Paşabeyoğlu, bugünkü geldiği konumu hayatından kesitler anlatarak ifade etti. Birçok gencin kendisine rehberlik edecek, deneyimli insanlarla iletişim kuramamasından dolayı kabiliyetlerini ortaya çıkaramadığını belirten Paşabeyoğlu, kendisinin gençlerle bir araya gelmesinin en önemli sebebinin bu noktada yol göstermek olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmasını şu sekilde sürdürdü.

     Sürekli yeni çevrelere uyum sağlamam gerektiği için insanlarla kolay iletişim kurabilmeyi öğrendim. Benim girişimcilik hikayem kendimi heyecanlandıran bir işi yapmak üzere olduğumu farketmemle başladı. Arayışım sırasında önce girişimciliği sonra kendimi keşfetme imkânı buldum.  Bu kişisel farkındalık süreci girişimcilikle paralel ilerledi. Doğru ve tutarlı yatırımlarım sayesinde kendimi geliştirebildim ve o ölçüde başarılı oldum. Eğer kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız idealistliğinizi asla kaybetmeyin; fakat hayata realist yaklaşın. Çok çalışın, dürüst çalışın. Hedefiniz çok büyük olsun. Ulaşmaya çalıştığınız her ne ise kısa yoldan değil emeğinizle olsun. Gerisi gelecektir.

     Karşısında gördüğü gençliğe çok güvendiğini belirten Paşabeyoğlu bu buluşmayı gerçekleştiren Remzi İLHAN'a ayrıca teşekkür etti.