Bahçelievler İlim Yayma Altın Adam Ali Mert'le devam dedi

1951 yılından beri faaliyet gösteren İlim Yayma Cemiyeti’nin Bahçelievler Şubesi’nde yapılan kongre sonucu Başkan Ali Bekgöz’ün yerini Ali Mert aldı. Yeni Başkan Mert, "Cemiyet'imize layık çalışmalar yapacağız" dedi.


Bahçelievler İlim Yayma Altın Adam Ali Mert'le devam dedi

Başkan Ali Mert, MİLLİ Gençlik Vakfı’yla (MGV) başlayan çalışmaları ve uzun yıllar boyunca sürdürdüğü AK Parti Bahçelievler Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında aldığı görev ve uyguladığı projeler ile tanınan bir isimdir.

Genel Kurul’da konuşan, Başkan Mert şöyle konuştu.

“İlim Yayma Cemiyeti’miz, 11 Ekim 1951’de bu millete hizmet için, 68 gönüllü insan ile yola çıkmıştı. Bugün ise; sayıları yüzbinleri, milyonları varan insana hizmet sunmuştur. Hizmet sunmaya da devam etmektedir. Dün, milletimize hizmet için yola çıkan Cemiyet’imiz, bugün tüm dünyaya hizmet götürmektedir. Dünyanın her tarafından öğrencilerimiz, ilim talebelerimiz, akademik öğrencilerimiz ülkemize gelmekte veya ülkemizden başka ülkelere, burs verilerek, maddi manevi desteklenerek gönderilmektedir.

“Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine değil sadece, dünyanın dört bir yanına, inancımızın yoğurduğu kültürümüzle, insanlığa hizmet eden bir teşekkül haline geldik. Bugünlere gelmemizde, emeği geçen, tüm insanlara, ağabeylerimize, kıymetli hocalarımıza, hanımefendilere, beyefendilere can-ı gönülden minnettarız.”

“Bu denli kıymetli hocalarımızın, ömrünü millete, devlete ve insanlığa vakfetmiş güzel insanlarla çalışmak her türlü takdirin üstündedir. Makamlar geçicidir, kalıcı olan ise; üretilmiş hizmettir, bilgidir, değerdir. Bu sebeple, şahsıma layık görülen Şube Başkanlığı görevine, şahsımdan ve ömründen, emeğimden katarak, bizden sonraki arkadaşlarımıza da, tıpkı bizden önce on yıllardır hizmet edenlerin yaptığı gibi, Cemiyet’imize layık, insanımıza ve insanlığa layık olarak, görevi devretmek niyetiyle çalışacağız.” dedi.

Yapılan Genel Kurul da genel merkez il delegesi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyüp Karahan seçilirken yeni yönetimde belirlendi. 

YÖNETİM KURULU ASİL:
1) Ali Mert (Başkan)
2) Abdurrahman Topuz
3) Hasan Ersin 
4) Yakup Özgür 
5) Zafer Çerman 
6) Selahattin Harputlu 
7) Mehmet Ayaydın 

YEDEK YÖNETİM KURULU:
1) Murat Karabulut 
2) Mahmut Çavuş 
3) Mehmet Altundağ 
4) Hasan Akkoca 
5) Tamer Akyol 
6) Ertaç Kalkan 
7) İbrahim İbiş 

DENETLEME KURULU ASİL:
1) Hasan Hüseyin Kalender 
2) Süleyman Mert 
3) Behzat Özel

DENETLEME KURULU YEDEK:
1) Selçuk Kaya 
2) İsmail Yılmaz 
3) Ömer Fahreddin Karabekiroğlu 

GENEL MERKEZ DELEGELERİ ASİL:
1) Ahmet Kaan 
2) Hasan Gökçeoğlu 
3) Eyüp Karahan

GENEL MERKEZ DELEGELERİ YEDEK:
1) Ertaç KALKAN 
2) Hasan AKKOCA 

MÜŞAVERE HEYETİ:
1) Binali Pala 
2) Alişan Maden 
3) Halil İnci 
4) Ali Bekgöz 
5) Mustafa Kır 
6) Ali İhsan Erdem 
7) Metin Özer
8) Sami Şar 
9) Nusret Sarı 
10) Recep Ayaydın 
11) Yılmaz Başyiğit 
12) Mevlid Uyan 
13) Ali Hacıhaliloğlu 
14) Ahmet Kaan 
15) Hasan Gökçeoğlu