Şişli’de “Alzheimer Günü” Kutlandı

AHA-Şişli-Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Dünya Alzheimer Günü” dolayısıyla Şişli’de bulunan Alzheimer Gündüz Yaşam Evi’ni ziyaret ederek hastalar ile bir araya geldi.


Şişli’de “Alzheimer Günü” Kutlandı

Şişli’de bulunan Alzheimer Derneği, “Dünya Alzheimer Günü” nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Alzheimer Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haşmet Hanağası ve Yönetim Kurulu Üyesi Başar Bilgiç’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Alzheimer hastalığının tedavisi ve teşhisinde kaydedilen son gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Alzheimer hastalığı sürecinde hem hastaların hem de aile yakınlarının çok zorlandıklarını söyledi. İnönü, kendi ailesinde de Alzheimer hastası olduğunu belirtirken,  “Zorluklarını, neler yaşadıklarını ben de çok yakından görüyorum. O yüzden belediye olarak bu hastalık için elimizden gelen desteği ve yardımı yapacağız” dedi.

Basın toplantısından sonra Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu ve hastalar birlikte balon uçurdular.

 

 

AHA HABER MERKEZİ