AKADEMİ’NİN KONUKLARI USTA KALEMLER OLDU

AHA-Esenyurt-Esenyurt Belediyesi, Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında 8 haftadır ülke gündemi ve tarihsel gelişimi hakkında siyasetçileri, gazetecileri, tarihçileri ve hukukçuları öğrenciler ile buluşturmaya devam ediyor


AKADEMİ’NİN KONUKLARI USTA KALEMLER OLDU

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinin bu haftaki konukları Beyaz TV ‘de Dinamit programının Moderatörü Latif Şimşek, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Avukat-Yazar Cesim Parlak oldu.

Esenyurt Havana Parkta gerçekleşen Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisinde, Beyaz TV Dinamit Programının Moderatörü usta gazeteci Latif Şimşek programın ilk konuşmacısı oldu.

“Abdülhamit’le Tayyip Erdoğan’a oynanan oyunlar birebir aynıdır”

Esenyurt Havana Parkta gerçekleşen Sürekli Eğitim Merkezi Siyaset Akademisinde, Beyaz TV Dinamit programının moderatörü usta gazeteci Şimşek, “Türkiye’nin bugün karşılaştığı sorunların temelinde 1850 ile 1923 arasında örülen çorapların olduğunu görmekteyiz. ÖzellikleAbdülhamit döneminde, Hristiyan dünyasının ve haçlılarınoynadığı oyunları algılarsanız TayyipErdoğan’ın 2003 yılından beri hangi güçlerle savaştığını görürsünüz.Abdülhamit’leTayyipErdoğan’a oynanan oyunlar birebir aynıdır. Gezi olayları ile 31 Mart vakasının ne kadar birbirine benzediğini açıkça görebilirsiniz. Acaba Haçlılar, Müslüman dünyasından neden bu kadar korkuyor. Papa İslamiyet’in şaşmaz adaleti ve eşitliğinden dolayı tercih edilen bir din olduğu ve hızlı yayılmasından dolayı korktuğu için haçlıları İslamiyet’in karşısına çıkardı. Abdülhamit, Osmanlının çıkarları için batıya direniyordu. Bugünde Tayyip Erdoğan’da Türkiye’nin geleceği için batıya direniyor. Tabi bunu gören batıda Tayyip Erdoğan’ı yalnızlaştırma çalışmalıları yaptı. Yıllardır bize inandırılan “Hoca” zihniyetinin ne kadar sahtekâr olduğunu daha açık görebiliyoruz. Oynanan algı operasyonları ve yalanlarının ve peygamberimizi kullanarak onun adını geçirerek cemaatin oynadığı oyunlar gün yüzüne bir bir çıkıyor ”dedi.

Latif Şimşek ardından usta Gazeteci ve Yazar Abdurrahman Dilipak söz alarak yaptığı konuşmasında, “batıya kafa tutan ve oneminute diyen Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkılması ve batıya yedirilmemesi gerekmektedir” dedi.

“BATILILARIN ÖNGÖRDÜĞÜ ANAYASA İLE YÖNETİLİYORUZ”

Dilipak, “12 Eylülü ve 28 Şubatı yaşadım ve darbelerin ortasından geçtim. Geçmişte yaşanılan oyunları halen göremiyoruz.Kuyudaki Yusuf’u Mısır’a sultan yapan Allah, Kasımpaşalı bir delikanlıyı Beştepe’ye Başkan yapan yine Allah’tır. Recep Tayyip Erdoğan’a oynanan oyunlara da engel olanda Allah’tır. Eskiden bakanlıklarda namaz kılmayı bırak sakallı bile dolaşamazdık ve evrakları çaycılar ile takip ederdik. Ama daha sonradan ise ayağımızda takunyalar ile bakanlık koridorlarında namaz kılmaya gittik. Hatta ve hatta bize takunyalılar diye laf bile atıyorlardı. MİT’in içerisindeki sol kanat ile sağ kanat savaş başlatarak 12 Eylül gerçekleşmesini sağladılar.2’MCnin gizli protokolünü Hasan Celal Güzel yapmıştır. İçimizde devleti en iyi bilen kişilerdendir. Hasan Celal Güzel sabahtan öğlene kadar Erbakan’la çalışır, Öğleden sonrada Demirel’le, akşamda Türkeş’le çalışırdı. Hasan Celal Güzel daha sonra da Özal’ın sağ kolu olmuştur. Erbakan, Demirel, Türkeş ve Özal’ı bir kaba koysanız suyunu çıkarsanız bunun adı Hasan Celal Güzeldir. Siyasette bilgi süreklidir. Siyasetçi 360’dereceyi görecektir. Ben ne yapmam gerekiyor sorusunu sormalıdır. Eğer ki liderinize yardım etmek istiyorsanız, Onu alkışlamayacaksınız. Kalkancı 28 Şubatın şeyhiydi. Dilipak değil Marks doğru söylüyorsa Marks’ınyanında duracaksınız. Zalime karşı durmak istiyorsanız doğrunun yanında durmanız gerekmektedir. Batının Ortadoğu’ya ve Müslümanlığa yön vererek hâkim olması için Ilımlı Müslüman yetiştirmek için Gülen Cemaatini uluslararası yaptı.  Batılıların öngördüğü 12 Eylül anayasası ile yönetiliyoruz. Milletvekili ve memurlarımız 12 Eylül’ün anayasasına sadakat yeminiyle başlıyor. Yeni Türkiye’yi batılıların öngördükleri ve çerçevesini çizdikleri dizayn ettikleri bir perspektifle mi dizayn edeceğiz. Okullarımızda öğrencilerimizin gördüğü din dersi TSE damgalı ve batılıların öngördüğü dindir. Bu TSE damgalı din bırakın Müslümanları öngörmesini karı koca arasındakileri bile öngöremez. Bizim, batılıların oluşturduğu ve onların kendilerine göre yazdığı bir dinimiz yok. Bizim dinimiz Peygamber efendimizin gittiği yoldur. Türkiye’nin batının bu yaptıklarına karşı ‘dünya 5 ten büyüktür’ diyerek batıya kafa tutan ve ‘oneminute’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkması ve batıya yedirmemesi gerekmektedir ”dedi.

Dilipak’ın konuşmasının ardından söz alan Avukat Cesim Parlak ise sosyal medya üzerinden oynanan oyunlara dikkat çekti.

Hukuk karşısında uygun mudur?

Sosyal medya üzerindeki algı oyunlarına dikkat çeken Parlak, “ Sosyal medya üzerinden yayınlanan haberlerin, resimlerin veya videoların yalan üzerine kurulması hukuk karşısında uygun olarak kabul görmemektedir. Sosyal medya üzerinde halkı kışkırtmak adına milleti birbirine düşürmek adına birçok entrikalar dönmektedir. Bu olayların doğru olup olmadığını araştırmadan yorumlarda bulunmayın” dedi.

Konuşmalar sonunda konuklar, gençlerin sorularını cevaplaması ardından tüm konuklara çiçek takdim edildi.

 

 

AHA HABER MERKEZİ