Kadına Şiddete Hayır

‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi’ Bağcılar Belediyesi öncülüğünde başladı


Kadına Şiddete Hayır

Son yıllarda ülkemizin kanayan yarası haline gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Bağcılar’daki tüm kurum ve kuruluşların el ele vereceği bir mücadele başlatıldı. Hayata geçirilen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi” kapsamında psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek, tiyatro gösterisi sunulacak,  seminerler düzenlenecek ve Cuma Hutbelerinde de ilçe sakinlerini uyarıcı konular anlatılacak.

 

Bağcılar Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi”, eğitimsizlik, zorlu hayat şartları ve ekonomik sıkıntılar gibi sebepler yüzünden ortaya çıkan kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesinde etkili olacak.

MATRA FONU DESTEKLİYOR

Bağcılar’da yaşanabilecek şiddet olgusunu kısa vadede azaltmak ve uzun vadede şiddet unsurunu ortadan kaldırmak amacı ile hazırlanan projeye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor. Hollanda Kraliyeti tarafından Matra Fonu ile desteklenen proje ile her kesimden insana ulaşılacak. 12 ay devam edecek olan projede, danışmanlık biriminde ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Proje kapsamında bilinç oluşturmayı hedefleyen tanıtım afişleri reklam panolarında ve billboardlarda yayınlanmaya başladı.

 “AİLENİN YAPI TAŞI ANNELERE ŞEFKATLE YAKLAŞALIM”

Konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Ailenin yapı taşı annelere şefkat ve sevgiyle yaklaşılması gerektiğini” belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “kadına uygulanan şiddetin ana sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Hizmete sundukları Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınlara yönelik değişik branşlarda kurslar vererek meslek öğrettiklerini belirten Çağırıcı, “Merkezimizde psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurslarımızda meslek öğrenen kadınlar, bir tür terapi görmenin yanında ailelerine de katkıda bulunuyorlar.” dedi.  Ekonomik zorluklar, hoşgörü, bilinç ve eğitim eksikliğinin şiddete yol açtığını ifade eden Çağırıcı, “Cennet anaların ayağı altındadır’ diyen bir Peygamber’in (s.a.v) ümmetiyiz. Bu anlayış ve şuurun toplumumuza kalıcı olarak yerleşmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. İnşallah ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber,  hemşehrilerimizin de desteğiyle bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“CUMA HUTBESİNDE BİLİNÇLENDİRİCİ KONULAR ANLATILACAK”

Proje kapsamında her yaştan ilçe sakinine ulaşılması hedefleniyor. 13-17 yaş arası çocuklar için, Bağcılar’daki 20 ilkokulda, “şiddet ve olumsuz etkileri” gibi temaların işleneceği “Hacivat-Karagöz tiyatrosu sahnelenecek. 18-24 yaş arası gençler için evli veya bekâr olmalarına göre, “Stresle Mücadele, İletişim Becerileri, Evlilik Okulu” gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Proje kapsamında işbirliği yapılacak derneklerde “Aile İçi Şiddet” konusunda uzmanlar tarafından seminerler düzenlenecek. İlçe sakinleri ile sürekli iletişimde olan mahalle muhtarları ve din adamlarına yönelik eğitim programlarında da, karşılaşabilecekleri şiddete bağlı durumlarda yapmaları gerekenler anlatılacak. Bağcılar Müftülüğü işbirliği ile Cuma Hutbelerinde kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirici konular anlatılacak.