Güngören geri dönüşümde artık büyük bir aile

Güngören geri dönüşümde artık büyük bir aile

12 Ağustos 2020 - 09:30 - Güncelleme: 12 Ağustos 2020 - 10:10

Geri Dönüşümde Büyük Bir Aile Olduk

Güngören Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hem ekonomiye hem de çevreye katkıda bulunmaya devam ediyor. Her ay binlerce kg geri dönüşüm malzemesini çöp olmaktan kurtaran Güngören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri, çalışmalarına canla başla devam ediyor. Geri dönüşüm ekipleri Temmuz ayı içerisinde 320 bin 560 kg atık kağıdı ekonomiye kazandırdı. Ekipler ayrıca topladıkları geri dönüşümle 1314 Mwh enerji tasarrufu ve 801 metreküp atık depolama alanı tasarrufu sağladı. Sıfır atık projesi kapsamında ekipler son bir ayda 5 bin 449 adet ağacı kesilmekten de kurtarırken 56 ton sera gazı salınımının da önüne geçmiş oldu. 


Sıfır Atık Nedir

Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesi hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmaktadır. Bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta ve sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediyeler genelinde yaygınlaşmaktadır.

Sıfır Atığın Avantajları

-Doğal kaynakların tükenmesi sorununun önüne geçilmesi,
-Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
-Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
-Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması,
-Hava kirliliğinin belirli bir düzeyde önüne geçilmesi gibi pek çok kazanımın gerçekleşmesi sağlanıyor.

Sıfır Atık Türleri

-Kağıt/Karton Atıklar
-Plastik Atıklar
-Cam Atıklar
-Metal Atıklar
-Bitkisel Atık Yağlar
-Elektronik Atıklar
-Atık Piller

2020/08/2020-08-12-09-38-26.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Güngören'deki Futbol takımlarının yüzü gülüyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor
Ardahan Posoflular Derneği VEREN EL oluyor