Gulam Azam İçin Fatih’te Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gulam Azam İçin Fatih'te Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Geçtiğimiz gün vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Gulam Azam’ın gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul şubesi tarafından yapılan çağrı ile Fatih Camii’ne gelen binlerce kişi Cuma namazı çıkışında Gulam Azam için saf tuttu.

24 Ekim 2014 - 16:23

Gıyabi cenaze namazını AGD İstanbul Eğitim Komisyonu Başkanı Muzaffer Aktürk kıldırdı. Namazdan sonra açıklama yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “Cemaat-i İslami Teşkilatının Lideri ve Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakka yürümüştür.  Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin.   Merhum Azam’ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine karşın son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir.  Bangladeş hükümetinin tüm taleplere rağmen merhum Azam’ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır. Gulam Azam’ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. Kaldı ki İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam’a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır” dedi.

 

Bulut konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bir insanın hapsedilmesi, işkencelere maruz kalması ya da idam edilmesi o insanın bedenine yönelik engellemelerdir.  Hele hele İslam birliğini ve Müslümanların kardeşliğini savunan bir insanın tutukluluğu ya da idamı bir acizliğin göstergesidir.  Çünkü hiçbir ceza İslam birliği ve Müslümanların kardeşliği düşüncesini engelleyemez ve yok edemez.  Her şahadet bu düşünceyi daha da kuvvetlendirir. Merhum Gulam Azam’ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakk’a uğurluyor, mekânı cennet olsun diyoruz.”

 

 KARANLIK DÖNEM BİR GÜN SON BULACAK

Bulut, “Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri ham bir hayaldir. Çünkü Allah’ın vaadi vardır. Yeryüzünde zulüm ebediyen devam edemez. Hiçbir plan, hiçbir güç merkezi, hiçbir teknoloji Allah’ın vaadinden daha büyük değildir. Mutlaka bu karanlık dönem bitecek ve yeryüzü ırkçı emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

O BİZİM ŞEHİDİMİZ

Cemaat-i İslami Ortadoğu sorumlusu Muhammed Zakir Hüseyin, “Necmettin Erbakan hoca gibi Gulam Azam da bizim manevi bir hocamızdı. Kendisine yönelik iddia edilen iftiraların hepsi yalandır. O, hayatı boyunca İslam ve Müslümanlar için yaşadı. Kendisi hapisten Allah’ın huzuruna göç etti. O, bizim için şehittir” diye konuştu.

 

CENAZE NAMAZI PAZAR GÜNÜ

Gulam Azam’ın cenaze namazı yarın (Pazar) Bangladeş’in başkenti Dakka’da milyonların katılımı ile kılınacak. Daha sonara da Dakka’da babasının kabrinin yanına defnedilecek.

 

ZİNDANDA 1023 GÜN

Bangladeş yönetimi, Cemaat-i İslami’nin eski Genel Başkanı Gulam Azam’ı 1971’deki bağımsızlık savaşında Pakistan’la işbirliği yapmakla suçlamıştı. Azam ile birlikte Cemaati İslami’nin eski ve yeni yöneticilerinden oluşan 100’den fazla kişi tutuklanmıştı. Gulam Azam’ın 26 Mart 2013’te idam edileceği açıklanmış ancak daha sonra Bangladeş Savaş Suçları Mahkemesi Gulam Azam’ı ömür boyu hapse mahkum etmişti. Solunum yetmezliği ve kalp rahatsızlığı bulunan Gulam Azam son iki aydır sürekli hastaneye sevk ediliyordu. En son felç geçiren Gulam Azam Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmış ve önceki gün vefat etmişti. Gulam Azam 1023 gündür hapishanede kalıyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti