Görme Engellilere Betimlemeli Sinema

Görme Engellilere Betimlemeli Sinema

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın görme engelli kursiyerleri İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde misafir edildi. Kursiyerler, yanlarındaki refakatçileriyle birlikte betimlemeli ve animasyonlu film gösterimine katıldı.

11 Şubat 2017 - 12:31 - Güncelleme: 11 Şubat 2017 - 12:34

Bağcılar Belediyesi’nde değişik branşlarda eğitim alan engelli kursiyerler sosyal ve turistik etkinlik programlarına götürülüyor. Tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden kursiyerler İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni de ziyaret etti. Yetkililer görme engelli kursiyerlere müzede sergilenen eserlerle ilgili bilgi verdi. Kursiyerler daha sonra yanlarındaki refakatçilerle birlikte değişik yaş gruplarına göre film gösterimi yapılan sinema salonuna alındı. Yaklaşık iki saat salonda kalan görme engeliler dış sesin yansıtıldığı, betimlemeli ve animasyon türü film gösterimi etkinliğine katıldı. 
“SOSYAL YAŞAMIN İÇİNDE OLUYORLAR”
Engelli kursiyerlerin yaşamlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalıştıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, onların sosyal yaşamın içinde yer almaları için de projeleri hizmete sunduklarını söyledi. Çağırıcı, “Görme engelli kursiyerlerimiz sinema ortamının farklılığını yaşadılar. Çok mutlu oldular” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor