Etekli Erkek Teröristler Böyle Yakalandı

Etekli Erkek Teröristler Böyle Yakalandı

AHA-Sultangazi-İstanbul Sultangazi’de etek giyip eşarp takarak silahlı eyleme giden 5 erkek terörist, Özel Harekat Timlerinin nefes kesen operasyonuyla yakalandı. Operasyon anı, polis helikopteri tarafından saniye saniye görüntüledi.

09 Eylül 2015 - 10:55

İstanbul’da bir polis merkezine yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığında olan bazı kişilerin bulunduğuna dair istihbarat alan polis, soruşturma başlattı. Alınan bilgiler üzerine uygulama başlatan ekipler, Sultangazi’de ana cadde üzerinde yürüyen ve üzerlerinde etek başlarında eşarp bulunan 5 kişinin yürüyüşünden şüphelendi. Bunun üzerine grup, durdurularak aranmak istedi. Fark edildiklerini anlayan şüpheliler yakalanmamak için kaçmaya başladı. Ekipler izini kaybettiren şüphelilerin bulunması için Özel Harekat Timleri ve helikopter ile hava desteği istedi. Kısa sürede olay yerine gelen özel timler ile polis helikopteri şüphelilerin yerini kısa sürede tespit etti.
İKİ BİNANIN ARASINA SIĞINAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI 
Kaçan şüphelilerin yerini tespit eden polis helikopteri, koordinatları vererek yakalanmalarını sağladı. Havadan bildirilen bilgiler üzerine iki bina arasına operasyon düzenleyen ekipler, kadın kılığına giren 5 şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Yere yatırılan şüphelilerin üzerinde arama yapan ekipler 2 tabanca, molotofkokteyli ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek ele geçirdi.

Yakalandıktan sonra İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen 5 şüphelinin Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi oldukları tespit edildi. İsimleri henüz açıklanmayan ve etek altına çifte pantolon giydikleri gözlenen şüphelilerin, polis merkezine yönelik silahlı ve bombalı eyleme gittikleri belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
 
HABER MERKEZİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...