ESKİDEN İLAÇ ŞİMDİ UYUŞTURUCU

ESKİDEN İLAÇ ŞİMDİ UYUŞTURUCU

AHA-Esenyurt-Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan okul müdürlerine, müdür yardımcılarına ve öğretmenlere madde bağımlılığı konusunda seminer verildi.

11 Eylül 2015 - 17:18

Seminer programına Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan’da katılım sağladı. Aytan, “ Böyle bir eğitim programı hepimizi ilgilendiren toplumsal bir konudur. Önem ve hassasiyet göstererek katılım sağlayan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde ‘Madde Bağımlılığını Önleme ve Bilgilendirme Semineri’ adı altında düzenlenen seminere katılım yoğun oldu. Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezinde görevli Uzman Hemşire ve Bağımlılık Danışmanı Seniye Ünlü tarafından Esenyurt ’ta bulunan eğitim kurumlarında görevli müdürler, müdür yardımcıları ve öğretmenlere madde bağımlılığının önlenmesi ve gençlerin sosyal yaşama adapte olmasını sağlayacak bilgiler verildi.

Ünlü, “En büyük rol eğitimcilerin”

Uzman Hemşire ve Bağımlılık Danışmanı Seniye Ünlü, “ Yapılan araştırmalara göre bugün uyuşturucu adı altında kullandığımız bitkilerin geçmişi çok eskilere dayanır. Buna örnek vermek gerekirse morfinin 5000 yıllık geçmişi vardır. Haşhaş ve Esrar Mezopotamya’da ilk başlarda ilaç amaçlı kullanılsa da daha sonrada eğlence amaçlı da kullanılmaya başlanmıştır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın uyuşturucuya olan bağımlılığını engellemede en büyük rol eğitimcilere düşmektedir. Bazı yanlış davranışlar gençlerin ve çocukların eğitim hayatından uzaklaşıp kötü yollara gitmesine sebep olur. Uyuşturucu, yasal olmayan maddelerdir ve kısa sürede bağımlılık yapar” dedi.

 

 

AHA HABER MERKEZİ

8592703.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...