Esenler’de kurabiyeci annelere sertifika

Esenler'de kurabiyeci annelere sertifika

ESAYDAM'da düzenlenen kurabiye kursunda renk renk, çeşit çeşit kurabiyeler yapan hünerli eller sertifikalarına kavuştu.

01 Mart 2017 - 11:59 - Güncelleme: 01 Mart 2017 - 12:07

Esenler Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Esenler Aile Yaşam ve Danışma Merkezi’nde (ESAYDAM) düzenlenen kursta kurabiye yapımının inceliklerini öğrenen kadınlar, sertifikalarını aldılar. Yaptıkları birbirinden renkli ve lezzetli kurabiyelerin ardından 130 kadın, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen sertifika töreninde sertifikalarına kavuştu.
GAZZE'YE, KİMSESİZLERE, YAŞLILARA GÖNDERDİLER 
Yaklaşık bir yıl süren ve Usta Öğretici Burcu Yavuz tarafından verilen eğitimlerle kadınlar, yaptıkları kurabiyeleri Gazze'deki çocuklara, huzurevi yaşlılarına, Esenler'deki çocuklara ve kimsesizlere de gönderdiler. Çok sayıda gazeteci, yazar ve sanatçı da, kursiyer annelerle birlikte kolları sıvayarak kurabiyeler yaptılar. Kurabiye kursu sadece annelere yönelik değildi. Çocuklar da, minik elleriyle hünerlerini sergileyerek anneleriyle birlikte renk renk ve çeşit çeşit kurabiyeler yaptılar.
BUGÜNE KADAR 600 KADIN EĞİTİM ALDI 
ESAYDAM'ın kurabiye kursunda bugüne kadar 600 kadın eğitim aldı ve sertifika almaya hak kazandı. Çoğunluğu ev hanımlarından oluşan kursiyerler, yapıp sattıkları kurabiyelerle ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar.
SADECE HOBİ DEĞİL KAZANÇ DA OLDU
Sertifika töreninde bir konuşma yapan ESAYDAM Sorumlusu Meryem İnat, kurabiye kursunun sadece hobi değil bir geçim kaynağı da olduğunu belirterek, "Kurabiye kursunda çok sayıda kadın, gerek sosyal medya üzerinden gerek eşinden dostundan aldıkları siparişlerle bir kazanç elde ettiler. Kadınların özgüvenleri ve ev ekonomilerine katkıları açısından bu kurs çok faydalı oldu. Kurabiye yapmak bazıları için başta hobi bile olsa daha sonraları bunu meslek hâline getirdiler" diye konuştu. Meryem İnat, konuşmasının ardından kadınlara sertifikalarını verdi.

2017/03/1486267.jpg
2017/03/2181130.jpg
2017/03/1990466.jpg
2017/03/7530150.jpg
2017/03/5285673.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti