Esenler’de Anne Çocuk Bilime El Attı

Esenler'de Anne Çocuk Bilime El Attı

sunulan Esenler Bilim Parkı'nın kapıları annelere de açıldı. Esenlerli anneler, Anne-Çocuk Bilim Atölyesi'nde çocuklarıyla birlikte hem bilimsel çalışmalar yapıyor hem de keyifli vakit geçiriyorlar.

25 Şubat 2017 - 10:54 - Güncelleme: 25 Şubat 2017 - 10:59

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Türkiye’nin ilk bilim parkı unvanını taşıyan ve ortaöğretim düzeyinde yaptığı bilimsel çalışmalarla prestij kazanan Esenler Bilim Parkı'nda annelere özel bir çalışmayı hayata geçirdi.  
ANNELER DE ARTIK LABORATUARDA
Bünyesinde bulundurduğu seçkin bilimsel aletleriyle ve laboratuarlarındaki fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki faaliyetleriyle dikkatleri üzerine toplayan Esenler Bilim Parkı bünyesinde Anne-Çocuk Bilim Atölyesi kuruldu. Anneler, kendileri için özel olarak atölyede çocuklarıyla birlikte hem çeşitli konularda deneyler yapıyorlar hem de kaliteli zaman geçirebiliyorlar. Anne-Çocuk Bilim Atölyesi’nde anneler ve çocukları her hafta farklı bir konuda işbirliği içinde bilimsel çalışma yapıyorlar.
AİLE BAĞI GÜÇLENİYOR
Anneler ve çocukların atölye çalışmalarını büyük bir ilgiyle yürüttüğüne dikkat çeken Anne-Çocuk Bilim Atölyesi’nde görevli fizik öğretmeni Bengül Kalender, "Atölyemizdeki çalışmalara çocuklarımız kadar annelerimiz de büyük bir hevesle katılım sağlıyor. Eğitim ve öğretim çalışmalarında, ailelerimiz de öğretmen ve öğrenciyle işbirliği içinde olmalı. Bu tarz çalışmaların okullarda da yapılması faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.
Anne-Çocuk Bilim Atölyesi ile günümüzde teknolojik gelişmelere bağlı olarak azalan aile ve çocuk arasındaki etkileşimin artırılması ve bu sayede çocuğun eğitimine de olumlu yönde katkı sağlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti