Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Yusuf Güney’i Ağırladı

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Yusuf Güney'i Ağırladı

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi gelenekselleştirdiği ''Gençlerle Baş Başa'' sohbetlerine bu yıl da hızlı başladı.

16 Ekim 2017 - 11:59

Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, öğrencilerini yeni ve renkli simalarla buluşturmaya devam ediyor. Bu zamana kadar öğrencilerini birçok sanatçı, yazar ve alanında uzman şahsiyetlerle buluşturan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hızlı başladı.

“Gençlerle Baş başa Sohbetler” ile öğrenciler okullarından mezun olmadan değişik alanlarda başarıyı yakalamış kişileri tanıyarak geleceğe bir adım önde başlıyor.

Bu yılın ilk buluşması Türkiye’de özellikle gençlerin yakından tanıdığı ünlü söz yazarı, besteci ve ses sanatçısı Yusuf GÜNEY ile gerçekleşti. Genç ve popüler olan sanatçı, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Davet ettiği simalar konusunda seçici davranan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, öğrencilerin topluma ve geleceğe bakışlarını genişletmek ve geliştirmek amacıyla müzik camiasında efendi ve dürüstlüğü ile tanınan Yusuf GÜNEY’i ağırladı.

Okul yıllarından başlayarak eğitim hayatına değinen Yusuf GÜNEY, sanatın ve netice itibariyle kazandığı kariyerin kendi kişiliği üzerinde etkilerine ve başarıyı elde etmek için yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Sanatın ve kariyerin bir anda kazanılamayacağını söyleyen GÜNEY, yaklaşık on yıllık sanat hayatında sıradan bir şarkıcı olmamak için uzun uğraşlar verdiğini belirtti. Ortaokuldan sonra eğitim hayatını çeşitli sebeplerle devam ettiremediğini belirten GÜNEY, bu durumun pişmanlığını yaşadığını ifade ederek gençlerden her ne iş yaparlarsa yapsınlar yaptıkları işi eğitimleriyle birlikte devam ettirmelerini özellikle istedi. Günümüz gençlerinin çok çabuk pes ettiğini gözlemlediğini, bunun için hedeflerinin peşinde koşarken önlerine çıkabilecek engelleri aşmak için güçlerini kaybetmemesini gerektiğini sözlerine ekledi.

Sohbeti sırasında zaman zaman renkli ve komik anlar da yaşatan sanatçı, hayatından bazı anekdotlara yer verdi. İlk sahne deneyiminde ünlü sanatçıların önünde şarkı sözlerini unuttuğunu ve berbat bir başlangıç yaşadığını söyledi.

Hayatındaki kırılma noktasının İngiltere’ye gitmek, dönüm noktasını ise tekrar Türkiye’ye dönerek müziğe başlamak olduğunu belirten GÜNEY, müzik kariyerine Türkiye’de devam edeceğini ve tüm gayretiyle çalıştığını söyledi. Müzik dünyasından orijinalliği yakalamanın öneminden bahseden GÜNEY, kendi bestelerini oluşturmak için uzun süreler çalıştığını ifade etti. Gençlerden de seçtikleri meslekte taklitçi ya da sadece popüler olma hevesi taşımamaları gerektiğini vurguladı.

Gençlerden gelen “Sevmek mi, sevilmek mi?” sorusu üzerine gençlere şu tavsiyede bulundu: “İnsan her şeyi sevebilir. Birini, birilerini, bir nesneyi... Bunun sınırı yoktur ve kolaydır. Ama sevilmek zordur ve zor elde edilir. Sevilen insan olmaya çalışın. Özellikle karşılıksız olsun. Özverinizle olsun.”

Yoğun istek üzerine öğrencilerle birlikte şarkı da söyleyen Yusuf GÜNEY, öğrencilerden geçici ve anlık heveslerle gençliklerini geçirmemelerini, sınırları bilmelerini, hayatlarından sevgiyi, saygıyı, çalışmayı ve azmi çıkarmamalarını tavsiye ederek konuşmasına son verdi. Genç sanatçı Yusuf GÜNEY, sohbet çıkışı isteyen öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Okul Öğrenci Meclisi tarafından yılın en iyi ses sanatçısı seçilen Yusuf GÜNEY’e ödülünü öğrenci meclisi verdi. Okul Müdürü Remzi İLHAN, hemşehrisi olan Yusuf GÜNEY’in karakteriyle duruşuyla örnek bir insan olduğunu vurgulayarak çiçek takdim etti.

Remzi İlhan ''Öğrencilerle yapmış olduğu samimi ve sıcak sohbeti için Yusuf GÜNEY’e teşekkür ediyor, tekrar buluşmak ümidiyle kendisine sanat hayatında başarılar diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını kaybetti
Muhtar Özlem Sögüt'ün babası Mehmet Ali Sögüt hayatını...