Emin Olcay; Yaşam Enerjimi Gençlerden Alıyorum

Emin Olcay; Yaşam Enerjimi Gençlerden Alıyorum

AHA / İstanbul ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde Ömer Baba rolüyle hafızalara kazınan oyuncu Emin Olcay, Küçükçekmece Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

22 Nisan 2017 - 15:46 - Güncelleme: 22 Nisan 2017 - 15:49

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide, 71 yaşındaki usta oyuncu, sahne deneyimlerini anlatarak, oyuncu olmak isteyen öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulundu. 52 yıldır sahnede olduğunu ve enerjisini gençlerden aldığını ifade eden Emin Olcay, “Benim yaşam zevkim gençler. Sizlerin yaşam enerjinizden faydalanıyorum. Sanat, insanın ruhunu gençleştirir. İnsana yol gösterir. Hoşgörüyle bakmayı sağlar. Ruhun bozulmasını engeller. Bir çalgı aleti çalmak, resim yapmak. İnsana hep güzellik katan icralardır” dedi.

“MEŞHUR OLMAK İÇİN SANAT YAPMAYIN”

Günümüzde sanat ve sanatçının rağbet görmediğini söyleyen Emin Olcay, “Gençlere profesyonel olarak sanat yapmalarını tavsiye etmiyorum. Sanat yapacaksanız ya kocaman bir yürek taşıyacaksınız, meşhur olmak için değil, sanat için yapacaksınız. Her türlü zorluğa katlanacaksınız ve maddi beklentiniz olmayacak. Ya da bir mesleğiniz olacak, amatör olarak yapacaksınız. Bir tek proje ile meşhur olup sonradan ortadan kaybolan pek çok oyuncu var. Bu çocuklar perişan haldeler. Bu yüzden niçin sanat yapacağınızı bir kere daha düşünmenizde fayda var” diye konuştu.

UNUTAMADIĞI ANILARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Emin Olcay, tiyatronun da meşakkatli bir iş olduğunu söylediği konuşmasında, sahnelediği oyunlardan görselleri öğrencilerle paylaşarak, unutamadığı anılarını anlattı:
“Ben seyirciye bir şeyler verdiğimin farkında olan bir sanatçıyım. Alkışlandığımızda karnımız doyar ama tiyatro başlı başına zor bir meslektir. Gecesi, gündüzü yoktur. Öyle ki babamı turnedeyken kaybettim. Çocuğum doğduktan 15 gün sonra gidip görebildim. Bu asla bir şikayet değil. Mesleğimi çok seviyorum. Arkamda iyi izler bırakabilmektir önemli olan.” Söyleşi sonunda Okul Müdürü Nadir Kaya, sanatçıya teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 

2017/04/3505226.jpg
2017/04/813222.jpg
2017/04/3641983.jpg
2017/04/3397597.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...