ÇÖPTEN 4 MİLYON DEFTER ÇIKTI!

ÇÖPTEN 4 MİLYON DEFTER ÇIKTI!

Esenler Belediyesi'nin geri dönüşümden elde ettiği defterler ve tekerlekli sandalyeleri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak dağıttı. Esenler'de geri dönüşümle 8 yılda 4 milyon defter, engelliler için 2 bin 749 tekerlekli sandalye desteği sağlandı.

18 Eylül 2017 - 15:42

Esenler Belediyesi, "Çöp Diye Atmadık Esenler'e Yeniden Kazandırdık" sloganıyla, geri dönüşümle yeni hayatlar sağlamaya devam ediyor. Okulların açılış gününde gerçekleşen  törenle, Esenler Belediyesi'nin geri dönüşüm gelirlerinden elde ettiği defterler ile tekerlekli sandalyeler teslim edildi. Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen programa; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, şehit Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Tekin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

TEMİZLİK KOROSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda, belediye temizlik çalışanlarından oluşan "Temizlik Korosu", temizlik malzemelerinden yaptıkları özel enstrümanlarıyla mini bir konser verdi. "Çöpçüler" ve "Türkiyem" şarkılarıyla "15 Temmuz Demokrasi Marşı"nı seslendiren ekip, Bakan Bak başta olmak üzere dinleyen herkesin beğenisini kazandı.

ÇOCUKLAR BİZİM EMANETİMİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, "Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir' sözünden hareketle, öğrencilerimiz yeni müfredatla eğitim alacaklar. Çocuklarımız bize emanet, emanetimize sahip çıkacağız" dedi.

KANTİNDE ÜCRETSİZ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ

Türkiye'de çöpten en çok geri dönüşüm kazanan ilçenin Esenler olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün 8. yıl ve 4 milyonuncu defteri çocuklarımıza dağıtacağız. Bu defterler de çöpten geri kazanılan defterler. Bununla da yetinmedik, çöpten başka şeyler de çıkar dedik. Çocuklar okullarda kantinde para harcamaya da gerek duymayacak. Çocuklar annelerinin verdiği pet şişeleri ESMATİK'e okuttuklarında kartlarında puan biriktirecekler ve kantinden alışveriş yapacaklar. Bunu yakın zamanda okullara yerleştirerek hayata geçireceğiz" diye konuştu.

EĞİTİM TÜM İYİLİKLERİN BAŞI

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, eğitimin tüm iyiliklerin başı olduğunu belirterek, "Türk milleti olarak bizim insanımızdan başka dayanağımız yok. İnsanımızın çalışkanlığı, yeni neslin inşasıyla olacak. Bunun için evlatlarımıza vatan, millet aşkını aşılayıp, milli manevi değerlerini bilen bireyler olmalarını sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

HALK İÇİN SPOR SALONLARI SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla okulların bahçelerine çocukların faydalanması için spor salonları yapacaklarını anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu salonlardan halkın da faydalanacağını aktardı.

DÖNÜŞÜM, KAZANDIRIYOR

Esenler Belediyesinin, 8 yıldır ilçede geri dönüşüm programını yürüttüğünü ifade eden Bak, "Ben de Esenler'de ikamet ediyorum. Bizim de evde çöpler ayrılıyor ve geri dönüşümle öğrencilerimize defter olarak dönüyor" dedi.

AK Parti hükümetleri zamanında başlatılan uygulama kapsamında eğitim kitaplarının öğrencilere dağıtıldığını belirten Bak, "Ben kitap kuyruklarında çok zaman geçirdim. Kitapları bulamazdık. Kırtasiye kırtasiye dolaşırdık. Cağaloğlu'ndaki kitabevlerinin önündeki kuyruklarda beklerdik. Hamdolsun nerelerden nerelere geldik" diye konuştu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDİLECEK

"Çocuklarımızı tehdit eden, onları elimizden alan bu uyuşturucu illetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyen Bak, "İşin başı aile, aileyle beraber eğitim, sonra spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, mahalli idareler hep beraber bunları kucaklayacağız. Bizim geleceğimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz. Devlet olarak elimizden geleni yapacağız. O uyuşturucu tüccarlarına, geleceğimizi çalan, çocuklarımızı elimizden alan, onları bir boşluğa, suça iten, pençelerine alanlarla mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Göksu, konuşmasının ardından Bakan Osman Aşkın Bak'a, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin yaptığı İstanbul rölyefi tablosunu hediye etti.

DÖNÜŞÜMCÜ OKULLARA ÖDÜL

Törenle, geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 8'inci yılında 4 milyona ulaşan defterlerden 500 bini, ilçede eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye dağıtıldı. Programda ayrıca, "Okullar Arası Atık Pil Yarışması"nda en çok pil toplayan okullar ile en çok mavi kapak toplayan okullar, LED TV'den bilgisayara çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Öte yandan 3 engelli öğrenciye de toplanan mavi kapakların karşılığı olarak, tekerlekli sandalye verildi.

HEPSİ DÖNÜŞÜM KAZANIMI

İnsanı ve doğayı merkez alan projeleriyle Esenler Belediyesi, Esenlerlilere geri dönüşümle defterden tekerlekli sandalyeye, deterjandan ekmeğe kadar çeşitli kazanımlar sundu. Bu kazanımlardan, geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 8'nci yılında 4 milyon defter, 28'i akülü olmak üzere 2 bin 749 adet engelliler için tekerlekli sandalye desteği sağlandı ve 190 bin litre atık yağdan 60 ton deterjan elde edildi. 52 bin 360 ton atık kağıt toplanarak, 890 bin 120 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

DEFTERLER BAKAN'DAN

Programın sonunda Bakan Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile sınıflara geçerek öğrencilere defter dağıttı. Bakan Bak, programın ardından öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

2017/09/5830427.jpg
2017/09/2401089.jpg
2017/09/6755250.jpg
2017/09/9089084.jpg
2017/09/2481489.jpg
2017/09/6408110.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...