ÇATALCA’DA KURBAN KESİM YERLERİ HER YIL ARTIYOR

ÇATALCA'DA KURBAN KESİM YERLERİ HER YIL ARTIYOR

AHA-Çatalca-İstanbul'un hayvancılık ve tarımın en önemli merkezlerinden birisi olan Çatalca'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban Kesim Yerleri belirleniyor. İlçede Hayvan Sağlığı Komisyon Kararı ile 100 adet Kurban Kesim Yeri belirlendi.

16 Eylül 2015 - 15:39

KURBAN KESİM YERLERİ 100 RAKAMINA ULAŞTI

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla eksiksiz denetlenen Kurban Kesim Yerleri 2013 yılında 56 adet olarak tespit edilmiş olup,  bu sayı 2014 yılı itibariyle müracaatlar sonucunda 88 adete, 2015 yılı itibari ile ise bu sayı 100 Kurban Satış ve Kesim yerine ulaşmıştır. Her yıl olduğu gibi ilçe merkezinde ve mahallelerde vatandaşlara yapması ve uyması gereken kurallar da anlatılmıştır.

KESİM YERLERİ SAHİPLERİ ARTIK DAHA BİLİNÇLİ

Geçen yıla oranla bu sene vatandaşlarımızın daha bilinçli olduğu anlaşılırken, daha önceki yıllarda Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde kayıtlı olan vatandaşların bir çoğu ne yapılması gerektiğini bildikleri için hazırlıklarını yapmaya başladığı da gözlendi.

KASAPLIK SEMİNERİ DE VERİLDİ

Yeni kayıt yaptıran vatandaşların da kurban kesim yerlerinde yapılan denetlemeler sonucu tespit edilen eksikliklerin giderilmesi hususunda bilgiler verilip, daha sonra yapılan gözetimlerde eksik olan unsurların tamamlandığı görülmüştür. Ayrıca Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde katılım sağlayan kursiyerlere de Kasaplık Eğitim Semineri kursu verilmiştir.

 
 
AHA HABER MERKEZİ
 
 

6492255.jpg
2163236.jpg
3576124.jpg
5495762.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...