BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKAN’IN DANIŞMANI REŞAT AKÇAY...

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKAN’IN DANIŞMANI REŞAT AKÇAY HAYATA VEDA ETTİ

AHA-Büyükçekmece-Trabzonlu Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Danışmanı Reşat Akçay, denetimi yaptığı sırada kalp krizi geçirerek vefat etti.

03 Eylül 2015 - 10:34 - Güncelleme: 03 Eylül 2015 - 10:43

Trabzonlu İstanbul Büyükçekmece belediye başkanı Hasan Akgün'ün danışmanlığını yapan Reşat Akçay  Bügün görevi başında  denetimde iken Kalp krizi geçirmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Reşat Akçay, 03.09.2015 (yarın) ikindi namazına müteakip Ataköy 5. kısımda kılınacak cenaze namazının ardından eski Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DOLU DOLU BİR KARİYERİ VARDI

1944 Trabzon Akçaabat Akören köyü doğumlu Reşat Akçay ilkokulu köyde okudu. Trabzon Sanat Enstitüsünü bitirdi. 2 yıl Maçka’da ilkokul öğretmenliği yaptıktan ve askerliğini tamamladıktan sonra Yıldız Mimarlık Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümüne devam etti. Bu okulda okurken İstanbul Belediyesinin açtığı zabıta sınavlarına girdi ve 1967 yılında belediyede zabıta olarak çalışmaya başladı. Köprü, Sarıyer ve Şişli’de zabıta olarak görev yaptı. Okul bitince inşaat mühendisi olarak 1972’de imar bölümünde işe başladı. Proje tasdiki ve iskan işlerinde görev aldı.

1977’de İstanbul Belediyesi’nin Bakırköy Şube Müdürlüğü Teknik Birim Amiri oldu.1978’in sonunda İstanbul Belediyesi Atölye ve Garajlar Müdürü (Şimdiki İSBAK) olarak görev aldı.

1981’e kadar bu birimde çalıştı ve 1980 İhtilalı ile gelen yönetimin tasarrufuyla İmar’da Raportör olarak işe başladı. Bu birimde İstanbul Durum Şefi, İmar Müdür Muavini ve Müdür olarak çalıştı.

1984’de ilçe belediyelerinin kurulmasıyla Fatih ilçe Belediyesinde Kurucu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.1994’e kadar Fatih Belediyesinde Başkan Yardımcılığı ve Encümen Başkanlığı yaptı.

1994’de Belediyeden ayrılmaya ve özel sektöre geçmeye karar verdi. Aynı yıl yapılan mahalli genel seçimlerde sosyal demokrat düşünceye daha yakın olmasına rağmen Bedrettin Dalan’ın isteği üzerine DYP’den Fatih Belediye Başkanlığına aday oldu.

1994 yerel seçimlerinden sonra Bahçelievler Belediyesinde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.2004 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Bahçelievler Belediye Başkanlığından ayrılıp, Gürpınar Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Reşat Akçay Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanlığı görevini yürütüyordu.

HABER:SADULLAH DERVİŞOĞLU

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor