BU SOFRALARDA KARDEŞLİK VAR

BU SOFRALARDA KARDEŞLİK VAR

AHA İSTANBUL--Beyoğlu Belediyesi'nin Kızılay Meydanı'nda düzenlediği sokak iftarında binlerce vatandaş bir araya geldi. Hep birlikte açılan orucun ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Bu sofralarda yemeğin ötesinde muhabbet var, kardeşlik var,” dedi.

26 Haziran 2015 - 11:46

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında Beyoğlu Belediyesi her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarıyla mahallelileri bir araya getirmeye devam ediyor. Kasımpaşa'da Kızılay Meydanı boyunca kurulan iftar masalarında buluşan yaklaşık iki bin kişi birlikte oruç açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah'ın da katıldığı sokak iftarı ilahi müzik dinletisiyle başlarken yemeğin ardından dualar okundu. Masaları dolaşarak hem mahallelilerle sohbet eden hem de vatandaşların Ramazan aylarını kutlayan Başkan Demircan mahallelilere hitaben kısa bir konuşma da yaptı.

 

BÖLÜŞMEYİ YENİDEN HATIRLATMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ

 

Rahmet ve bereket ayının çok şey öğrettiğini söyleyen Başkan Demircan, şunları söyledi: “Ramazan ayının bir rahmet ve bereket ayı olmasının en sihirli anı iftar sofralarıdır. Eğer iftar sofraları olmasa bir araya gelmeyiz. Suyu içmek için beklediğimiz o anda bölüşme duygularımız bize insanlığımızı, kim olduğumuzu hatırlatıyor. Biz de belediye olarak Ramazan ayı münasebetiyle bu iftar sofralarını kurarak birliği, kardeşliği, bölüşmeyi yeniden hatırlatmak için gayret ediyoruz.”

 

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZA GELECEKTE DOĞRU İSTİKAMETİ VERMEKTEN GEÇİYOR

 

Beyoğlu Belediyesi’nin yıllardır bu organizasyonu her akşam bir mahallede yaptığını belirten Demircan, : “Bu sofralarda kardeşlik var. Burada insanlar dostluklarını, kalplerinden ürettikleri güzellikleri bölüşüyor. Bu sofrada yemeğin ötesinde muhabbet var, kardeşlik var. Sokaklarda bu iftar sofralarını kurmakla hedeflediğimiz çocuklarımızın zihinlerinde paylaşmanın, bölüşmenin yer etmesidir. Onlar gelecekte büyüklerimiz sofralarda buluşurlardı; yemeklerini bölüşürlerdi diyecekler. Her şey çocuklarımıza gelecekte doğru istikameti vermekten geçiyor,” dedi.

 

VATANDAŞLAR İFTAR SONRASI SÜTLÜCE SAHİLİNE AKIN ETTİ

 

İftarın ardından Sütlüce sahiline akın eden aileler çocuklarıyla birlikte Ramazan etkinliklerinin tadını çıkardı. Havaların ısınmasıyla birlikte çimlere yayılan vatandaşlar iftarın sonrası hoş vakit geçirirken çocuklar, Ramazan ayına özel etkinlikler, yarışmalarla doyasıya eğlendi. Gecede sahne alan Hasat Vakti ise seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

 

 

 

 

HABER- AHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti