BEYLİKDÜZÜ BURAM BURAM “GAZİANTEP” KOKUYOR

BEYLİKDÜZÜ BURAM BURAM “GAZİANTEP” KOKUYOR

3. düzenlenen Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği’nin işbirliği ile görkemli bir organizasyonla açıldı. Üç gün sürecek şenliğin ilk gününde Halk Oyunu gösterileri programa renk katarken, Sanatçı Mehmet Yakar’ın söylediği Antep’in bilinen şarkılarıyla; hem izleyiciler coştu, hem de dernek yönetimi ve Başkan İmamoğlu’nun sahnede yöreye özgü sergiledikleri oyunlar keyifli görüntüler ortaya çıkardı.

13 Eylül 2014 - 10:47 - Güncelleme: 13 Eylül 2014 - 10:50

Gaziantep sofrası ve mutfağı, lezzetleri, şehrin sanatsal ve kültürel değerlerinin 3 gün boyunca Beylikdüzü’nden Türkiye’ye yansıtılacağı 3. Beylikdüzü Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği başladı. Açılış öncesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, ilk güne özel bir gösteri sundu.  İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği yönetimi,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve etkinliğe katkı sunan firma temsilcileri bir araya gelerek yörenin kültürel bir alışkanlığı olan “Ya, Ya, Ya” çekme adetini hep bir ağızdan yaptı. Organizasyonda ayrıca çok anlamlı bir sunum gerçekleşti. Gaziantep Kültür Sanat Merkezi’nin çalışmasıyla ilin değişik yerlerinde yapılan çekimlerde bölge sanatçılarının her birinin “Lingo Lingo Şişeler, Helvacı Helva, Gaziantep Yolunda Öldürdün Beni Gelin” gibi yörenin sevilen parçalarından çeşitli bölümleri seslendirdikleri “Ses Ver Gaziantep” isimli klip hayranlıkla izlendi.

“Yemek, Kültür ve Sanat Şenliği Gaziantep”e Yakışıyor”

Şenliğin açılışını yapmak üzere sahneye çıkan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok keyifli bir andayız. İstedik ki bu sene 3.  düzenlenen bu şenlik, daha nitelikli ve daha zengin bir şekilde hayat bulsun. Bunun için bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ortak çalışma kültürü ile değerlere sahip çıkarak bu şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini de belirten İmamoğlu, “Yemek şenliği Gaziantep’e yakışır. Yemek tecrübesi denilince Gaziantep bana göre çok önde. İnsan lezzetlerden kendini alamıyor. Elbette Gaziantep sadece yemekleri ile değil kültür, sanat ve oturmuş kent bilinciyle de takdire şayan bir il” diye konuştu.

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği Başkanı Fahri Öztütüncü ise yaptığı konuşmada, “ Hepiniz hoşgeldiniz. Bizim yemeklerimiz kadar kültür ve tarihimizde görülmeye değer. Bunu burada sizlere yaşatmaya geldik” dedi. Tütüncü ev sahipliğinden ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı İmamoğlu’na teşekkür plaketi taktim etti.

Sanatçı Yakar Coşturdu

Daha sonra sahneyi Sanatçı Mehmet Yakar aldı. “Antep’in Hamamları” adlı şarkıyla  konserine başlayan Yakar, dernek ve belediye yönetimini sahneye davet etti. Hareketli parçada kendisine eşlik edilmesini isteyen Sanatçı Yakar, eğlenceli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Şenliğe 3. Bölge İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Gaziantep Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Altuner, belediye başkan yardımcıları ve danışmanları ile belediye meclis üyeleri de katıldı.

Adnan Kahveci Mahallesi Çarşamba Pazarı alanında 3 gün boyunca sürecek şenlikte vatandaşların folklorik ve konser gibi çeşitli etkinliklerle ağırlanıyor. Ayrıca alanda Antep yöresine ait yemek çeşitlerinden kuru dolmalara, baharatlardan kebaplara, baklavalardan ve kuruyemişlere kadar pek çok gıda meraklılarıyla buluşuyor. 

5463884.jpg
4124329.jpg
4131762.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak Akçin oldu
Meslek Okulları Derneği yeni başkanları Elif Ervan ve Burak...
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti
Gönül adamı Yaşar Ruşen Kaya hayata veda etti