Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Zeytinburnu Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılında ilçede eğitim gören 20 bin ilkokul öğrencisine 30 liralık kırtasiye çeki ve defter hediye etti.

25 Eylül 2017 - 16:19

Zeytinburnu’nda okula başlayan 20 bin ilkokul öğrencisine "Kırtasiye Yardımı" projesi kapsamında 30 liralık kırtasiye çeki ve defter hediye edildi. 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin tamamını kapsayan uygulamada Zeytinburnu Belediyesi, öğrencilerin kırtasiye masraflarına destek olmayı amaçlıyor.

AİLELERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Her gün farklı okullarda 30 liralık kırtasiye çekinin ve defterlerin dağıtıldığı projede öğrencilere verilen çeklerin üzerinde öğrenci adına düzenlenen seri numaralar yer alıyor. Üzerlerindeki seri numaralar sayesinde ilçedeki anlaşmalı kırtasiyelere kimlikleriyle birlikte giden öğrenciler, kuponların geçerli olduğu kırtasiyelerden belirtilen miktarda alışveriş yapabiliyor. Velilerin yüzünü güldüren uygulamadan en çok da dar gelirli aileler memnun.

“20 BİN ÖĞRENCİYE BU ÇEKLERDEN DAĞITILACAK”

Hediye çekini 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfta okuyan ilkokul öğrencilerinin tamamına verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Melike Aygün, “Zeytinburnu ilçesinde toplam 14 okul var. Şu an 7 okulda dağıtımı tamamladık. Önümüzdeki hafta içinde tüm okulları bitirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 20 bin öğrenciye bu çeklerden dağıtılacak. Çeklerin üzerinde anlaşmalı olan kırtasiyelerin isimleri yazıyor. Öğrenciler aldıkları çekle, ebeveynleriyle birlikte kırtasiyeye gidip istediği araç ve gereçleri alabiliyor. Çeklerimizi dağıtırken hiçbir ayrım yapmıyoruz. 2015 yılından beri yapılan uygulama ile bugüne kadar binlerce öğrencimize hediye çeki dağıttık. Konuyla ilgili olumlu sonuçlar alınca devamını getirmek istedik. Amaç, hem eğitime destek sağlamak hem de dar gelirli ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışmak.” dedi.

Hediye çekiyle ne alacağına kararlaştırmaya çalışan 4’üncü sınıf öğrencisi Kerim Gülyemez, “Aslında evde bir liste yaptım. Silgi, kalemtıraş ve kuru boyam yok onları alacağım. Artanıyla da diğer eksiklerime belirleyip annemle birlikte alacağım.” şeklinde konuştu.

30 TL kırtasiye ve defter yardımı kapsamında 14 okulun yarısına hediye kuponları dağıtıldı. Dağıtımın önümüzdeki haftaya kadar tamamlanması planlanıyor.

2017/09/4583258.jpg
2017/09/1037720.jpg
2017/09/4102985.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...