Başkan Altınok Öz’e Bulgaristan Varna Üniversitesi...

Başkan Altınok Öz’e Bulgaristan Varna Üniversitesi öğrencilerinden ziyaret

AHA-Kartal-Avrupa Birliği sosyal, kültürel faaliyetler kapsamında Kartal’da bulunan Bulgaristan Kırcaali Varna Üniversitesi’nden gelen 30 öğrenci Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

14 Eylül 2015 - 10:50 - Güncelleme: 14 Eylül 2015 - 11:08

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından finanse edilen ve İstanbul Kartal Balkanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği organizasyonu ile Kartal’da bulunan üniversite öğrencileri Başkan Altınok Öz ile bir araya geldi. Başkan Op. Dr. Altınok Öz, üniversite öğrencilerine İstanbul, Çanakkale, Bursa, Yalova ve İznik ile ilgili tarihi yerler hakkında bilgiler verdi. Başkan Altınok Öz, öğrencilere Edirne’nin gezilmesi gerektiğini, Beyazıt Külliyesi’nin önemini öğrencilere anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Beyazıt Külliyesi 14. Yüzyılda yapıldı. Cami, okul ve hastanenin bir arada olduğu bir külliyedir. 14 yüzyılda Avrupa’da ortaçağ karanlığını yaşıyor. İnsanların içine cin-şeytan girdi diye, kafalarının giyotinle kesildiği dönemde bizim ecdadımız ruh hastalarını müzik ve su sesiyle tedavi ediyordu. Bizler Avrupa’dan ilerde bir medeniyete sahiptik. Şimdi ise Avrupa’dan çok daha gerideyiz. Çünkü Avrupa 180 yıl süren din savaşlarını yaptılar. Din ile devlet işlerini ayırdılar. Biz de 90 yıldır din ve devlet işlerini ayırmaya çalışıyoruz. Ama ayıramadık. Kanun olarak din ile devlet işlerini ayırdık da; bunu düşüncelerimizde ve beynimizden ayıramadığımız için Avrupa’dan gerideyiz. Kartal Belediyesi olarak sizleri Kartal’da ağırlamaktan mutlu olduk. Burada yaşayan kültürün devamısınız. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Bulgaristan Varna Üniversitesi öğrencileri de Başkan Altınok Öz’e kendilerine gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür etti. Varna Üniversitesi adına Başkan Altınok Öz’e Kırcaali’yi simgeleyen medrese resminin olduğu bir plak takdim edildi.

 

 

AHA HABER MERKEZİ

2131690.jpg
6601659.jpg
9757270.jpg
9468856.jpg
6140364.jpg
3731409.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...