Arapgir Akıtma Bıcığı Gönülleri Buluşturdu!

Arapgir Akıtma Bıcığı Gönülleri Buluşturdu!

Sultangazi Arapgir Üzüm Festivalinde damak tatları birbirleriye yarışırken Arapgir Akıtma Bıcığı yemeği de rakip aradı.

04 Ekim 2017 - 16:53

İstanbul Sultangazide düzenlenen Arapgir Üzüm Festivali Adeta Damak Tadı yarışına dönüşürken yörenin Saray Yemeği olarak bilinen Akıtma Bıcığı da tadımcıların ilgisini çekti.Arapgirli hanımların göz nuru ve el emeğiyle hazırladığı Akıtma Bıcığı damakseverlerden tam not aldı.Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Basri Aknar Akıtma Bıcığının tadına bakıp heyecanlanarak bu yemeğin Osmanlı döneminde Saraylar için yapıldığını ifade etti.Eyüp Malatyalılar Dernek Başkanı Yüksel Gürsoy Akıtma Bıcığı yemeğinin misafir ağırlamada olmazsa olmaz menülerden olduğunu dile getirdi.Akıtma Bıcığını Hazırlayan Elanur Özkan da Arapgirin özeli olan Akıtma Bıcığı yemeğini dönem dönem ana yemek olarak hazırlandığını ,sadece tuz,su,un ve sıvı yağdan yapıldığını daha sonra tereyağlı, sarımsaklı,pul biberli sosun içine batırılarak yenildiğini söyledi.Akıtma Bıcığı yiyenler arasında Gevheruşağı Camii Dernek Başkanı Veysel Kubilay,Malatya Dernekler Federasyonu İdari Amiri Selim Sevinçhan Ve ismini sayamadığımız çok sayıda misafir de bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Meslek Okulları ARA ELEMAN değil, ANA ELEMAN yetiştirir
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı'nı tebrik etti
Mesimder 10 Nisan Polis gününü unutmadı, Emniyet Müdürü Rahmi...