AKÇABURGAZ’DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

AKÇABURGAZ’DA ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

AHA-Esenyurt-Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi sakinleri tarafından son günlerde yaşanılan menfur terör saldırılarında yaşamını yitiren şehit asker ve polislerimiz için mevlid-i şerif okutuldu

15 Eylül 2015 - 10:26

Binlerce mahalle sakini tarafından şehitler için dua edilen mevlit programına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ da katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

“BİRLİĞİMİZ, KOMŞULUĞUMUZ BOZULMASIN”

Akçaburgaz Mahallesi, Halil Fahri Ormanlı Caddesi üzerinde kurulan sofralarda ülkede birlik ve beraberliği bozmaya yönelik olaylara karşı tüm mahalle tek yürek oldu. Mahalle halkı tarafından “Birliğimizi, beraberliğimizi ve komşuluğumuzu bozamayacaklar. Evlerimize ateş düşmesini, anaların ağlamasını istemiyoruz ” söylemleri dikkat çekti.

Son günlerde terör olaylarında yaşamını yitiren şehitler için mevlid-i şerif okunması ardından binlerce kişi şehitlerin ruhuna Fatiha okudu. Okunan dualar sonrasında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı.

“TAHRİKLERE MEYDAN VERMEMELİYİZ”

Başkan Kadıoğlu, “ Peygamberimize layık olmak, ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip olmak ve onların eserine layık olmak üzere yaşamımızı sürdürüyoruz. Büyük millet olmanın özelliği vardır. Büyük millet sabredendir. Gururlu millettir ve zamanı geldiğinde tepkisini ortaya koyan millettir. Ancak bizler bunları böyle düşünürken öfkemize kapılmayacağız. Tahriklere ve insanları tahrik etmelerine meydan vermemeliyiz. Bu yanlışlara kapılmayalım. Hiç kimse kendisini devletin silahlı polisinin, askerinin yerine koymasın” dedi.

“O GÜN KARŞIMIZDA OLANLAR BUGÜN YİNE KARŞIMIZDA”

Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu, “Bu coğrafyada bin yıl beraber yaşadığımız, bin yıl haçlı seferlerine karşı durduğumuz, Çanakkale’de karşımıza çıkan insanların bugün yine karşımıza çıktığını görüyoruz. Ogünleri atlatan 13 milyonluk Türkiye, bugün 80 milyonluk Türkiye karşısında kimlerin duracağını ben merak ediyorum. İçimizde o zaman hainler vardı, bugünde hainler var. Fakat masum insanları da bunların yanına eklemeyelim. Büyük bir devletin milleti olarak büyüklüğümüzü gösterelim, sağduyumuzu gösterelim. Serdengeçti kardeşlerimiz var. İnsanları sokağa davet eden kışkırtan siyasiler var. Bunlar sorumsuz davranışlar, bunlara meydan vermeyelim. Bugün şehitlerimize, masum olarak öldürülen insanlarımıza Kur’an ile dualarımızı gönderiyoruz. Allah makamlarını Cennet eylesin. Birbirimizi sevelim, bir olalım, diri olalım, bu bayrağın gölgesinde, bu vatanın nitelikli insanları olalım” Diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Kadıoğlu’nun konuşmaları ardından dualar okunarak mahalle sakinleri tarafından hazırlanan mevlit yemeği vatandaşlara ikram edildi.

 

 

AHA HABER MERKEZİ

7219527.jpg
8667228.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...