15 Temmuz Meydanı’nda Yenileme Çalışmaları Başladı

15 Temmuz Meydanı'nda Yenileme Çalışmaları Başladı

Zeytinburnu’nun merkezi konumları arasında yer alan 15 Temmuz Meydanı’nda yenileme çalışmaları başladı.

22 Ağustos 2017 - 11:21 - Güncelleme: 22 Ağustos 2017 - 11:34

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğiyle ilçenin yoğun noktalarından 15 Temmuz Meydanı’nı yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında meydan yeniden düzenlenerek daha ferah bir hale getirilecek.

Ağaçlandırmayla birlikte oturma alanlarına gölgelikler ilave edilecek meydanda, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi ve Zeytinburnu İlçe Kaymakamlığı’nı ayıran yol birleştirilerek mekan bütünlüğü sağlanacak. Tüm bunların yanı sıra meydanda 15 Temmuz şehitleri anısına bir rölyef yapılacak. Yeni düzenlemeyle 15 Temmuz Meydanı daha modern bir görünüme kavuşacak.

AĞAÇLANDIRMA VE GÖLGELİKLER

Yenileme çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Semih Demirci, ''15 Temmuz Meydanı, ilçemizin en önemli toplanma alanı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle meydanımızı yenileme çalışmalarını başlattık. Meydanımız hali hazırda 58'inci Bulvar’da devam eden bakım onarım çalışmalarına uygun olarak yenilenecek. Artık meydanda bir sahne olacak, böylece portatif sahne kurmak zorunda kalmayacağız. Aynı zamanda meydanımızı yeşillendirip alana gölgelikler ilave edeceğiz. Böylece vatandaşlarımız hem yaz hem kış meydanı daha rahat kullanabilecek.'' diye konuştu.

 

2017/08/5712217.jpg
2017/08/4338445.jpg
2017/08/7080857.jpg
Kaynak: AHA AKBABA HABER AJANSI

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Selami Arı gözyaşları ve dualarla hakka uğurlandı
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...