1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilçe okul öğretmenlerini atık pil ve atık yağ konusunda bilgilendirdi.

01 Kasım 2017 - 11:46

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)’de gerçekleşen programda DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Bölge Müdürü Hasan Ceyhan ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları DerneğiÇevre Sorumlusu, Çevre Mühendisi Rumeysa Ercan atık pil ve atık yağ konusunda öğretmenlere sunum gerçekleştirdi.

 

DEHA Bölge Müdürü Hasan Ceyhan,1 litre atık yağın 1 milyon litre kaynak suyunu kirlettiğine dikkat çekerek, Başakşehir ilçesinden okullar, evler ve kamu kurumlarından aylık yaklaşık olarak 9 bin kg. kadar atık yağ toplayarak hem doğayı koruduklarını hem de ekonomiye kazandırıldığını ifade etti.

“BAŞAKŞEHİR’DEN AYLIK 9 BİN KG. KADAR ATIK YAĞ TOPLANIYOR”

DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Bölge Müdürü Hasan Ceyhan ise sunumunda atık yağların zararlarına dikkat çekti. Ceyhan, “Atık yağlar geri dönüşebilen atıklardır. Bu nedenle kesinlikle dökülmemelidir. 1 litre atık yağ 1 milyon litre kaynak suyunu kirletiyor. Avrupa ülkelerinde kişi başına toplanabilecek ortalama atık yağ miktarı 2.4 kg. toplanabilen yağ miktarı 1.2 kg’dır. Türkiye’de yılda 1.5 milyon ton bitkisel yağ, gıda amacı ile kullanılıyor. Türkiye’de kişi başına toplanılan atık yağ miktarı yıllık 200 gr’dır. Başakşehir ilçesinden okullar, evler ve kamu kurumlarından aylık yaklaşık olarak 9 bin kg. kadar atık yağ toplayarak hem doğa ve su kaynaklarını koruyor hem de ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.

Rumeysa Ercan atık pil toplama konusunda belediyelerin çok önemli bir noktada yer aldığını ifade ederek atık pil çeşitlerini anlattı, “Atık piller evsel atıklardan ayrıştırılması gerekir. Atık piller çöpe atılmamalı, gömülmemelidir. Türkiye’de geri dönüşüm işlemi yapabilen bir tesis henüz olmadığından, toplanan tüm atık piller yer altında veya yer üstünde inşa edilmiş düzenli katı atık sahalarında kontrollü biçimde ve mono depolama esasına göre TAP tarafından bertaraf edilmektedir” şeklinde konuştu.

2017/11/1562563.jpg
2017/11/8175344.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı, Hasan Odabaşı hayata veda etti
Güngören Emniyet Müdürü Rahmi Odabaşı Baba acısı yaşadı,...
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor
Güngören İnsan Haklarından taviz vermiyor